Gratäng-frittata

Huvudrätt
30 min
Antal personer: 4
Här är ett smart och gott sätt att använda det som blev över från gårdagens kokta pasta. En blandning av gratäng och frittata som bakas i ugnen tills den är gyllene. Det här är en enkel version men den kan lyxas till med örter eller ost. Anpassa mängderna efter hur mycket pasta du har – ungefär 1 ägg per dl pasta – anpassa då också storleken på bakformen.
Receptkreatör:

Ingredienser

ca 1 liter Kung Markatta Linspasta (kokt)
2 msk Kung Markatta Olivolja
10 ägg
2 dl Kung Markatta Kokosgrädde (eller annan grädde/mjölk)
2 grovrivna stora morötter, zucchini, palsternacka, rödbeta
1 näve baby spenat, grovhackad
Salt och peppar

Instruktioner

Sätt ugnen på 225°C. Smörj en bakform (ca 28 x 20 cm) med olivolja
Vispa upp ägg, kokosgrädde och salt i en stor skål.
Vänd ner de rivna morötterna, spenaten och pastan och häll ut i formen.
Baka i ca 20-25 minuter eller tills gyllene.
Servera med en enkel tomatsallad för en balanserad syrlighet.

Liknande recept