En rejäl och grov limpa som passar perfekt till mysiga fikastunder i höst. Limpan är smaksatt med äpple, valnötter och lönnsirap som tillsammans ger en otroligt saftigt och smakrik limpa.
3 dl Rågmjöl
2 dl grahamsmjöl
1 ½ dl Kung Markatta Mandelmjöl
1 ½ dl vetemjöl
1 ½ tsk bikarbonat
1 dl Kung Markatta Linfrö
½ dl havrekli
½ dl Kung Markatta Lönnsirap
5 dl naturell yoghurt
1 rivet svenskt äpple
1 dl Kung Markatta valnötter, grovt hackade
Höstlimpa
Sätt ugnen på 175 grader.
Klä en avlång brödform med bakplåtspapper.
Blanda alla mjölsorter med bikarbonat, linfrö och havrekli.
Rör i lönnsirap och yoghurt.
Blanda till sist i äpple och valnötter.
Sikta gärna över lite rågmjöl och grädda limpan i nedre delen av ugnen i ca 1 timme.
Tips
Det går utmärkt att dubbla satsen och göra två bröd. Perfekt att förvara i frysen!
Ingredienser
3 dl Rågmjöl
2 dl grahamsmjöl
1 ½ dl Kung Markatta Mandelmjöl
1 ½ dl vetemjöl
1 ½ tsk bikarbonat
1 dl Kung Markatta Linfrö
½ dl havrekli
½ dl Kung Markatta Lönnsirap
5 dl naturell yoghurt
1 rivet svenskt äpple
1 dl Kung Markatta valnötter, grovt hackade
Instruktioner
Höstlimpa
Sätt ugnen på 175 grader.
Klä en avlång brödform med bakplåtspapper.
Blanda alla mjölsorter med bikarbonat, linfrö och havrekli.
Rör i lönnsirap och yoghurt.
Blanda till sist i äpple och valnötter.
Sikta gärna över lite rågmjöl och grädda limpan i nedre delen av ugnen i ca 1 timme.
Tips
Det går utmärkt att dubbla satsen och göra två bröd. Perfekt att förvara i frysen!