Chiapudding med kokosmjölk i snickerdoodle-style

Frukost & Mellanmål
15 min
Antal personer: 3
En handfull ingredienser och 5 minuter i köket är allt du behöver för att kreera denna perfekta ”on-the-go” frukost. Ljuvligt god som en dessert, fast mycket nyttigare förstås. Frukosten kan du förbereda kvällen innan och förvaras i kylen för att enkelt tas med eller ätas på morgonen. Orkar du inte äta allt går det att förvara resterna ca 2-3 dagar i kylen, men rätten är som allra godast det första dygnet.
Receptkreatör:

Ingredienser

Chiamix

6 msk Kung Markatta Chiafrön
4 dl Kung Markatta Kokosmjölk
1 msk kanel
2 msk (eller efter smak) sötning från t ex Kung Markatta Kokossocker eller Lönnsirap
En nypa Kung Markatta Vaniljpulver (kan uteslutas)

Bärlager

200 ml frysta bär, lätt tinade och mosade med en gaffel
4 msk växtbaserad yoghurt (kan uteslutas)

Topping

Kanel
Hackade nötter (rostade eller naturella)
Sötning (t ex kokossocker eller lönnsirap)
2 msk nötsmör, exempelvis Kung Markatta Mandelsmör (kan uteslutas)

Instruktioner

Chiamix

Blanda alla ingredienserna till chiamixen i en mellanstor skål.
När chiapudding börjar bilda en geléaktig konsistens rör du noggrant så att eventuella klumpar försvinner.
Låt chiapuddingen vila i ca 5 minuter medan du förbereder resterande ingredienser (t ex hackar nötter eller mosar bären).
Ta fram dina burkar eller glas som du vill servera i och lägg i ett lager chiapudding, följt av ett lager bär och yoghurt och sedan ytterligare ett lager chiamix.

Topping

Toppa med de tillbehör du har valt, tex mandelsmör, hackade nötter, kanel och lite extra sötning.

Relaterade produkter

Liknande recept