Ett briljant litet trick om man vill ha våfflor men inte orkar göra allt från grunden är att vispa ihop en snabb smet. Doppa några tjocka brödskivor i smeten och grädda till en våffelmacka. Skär i bitar och doppa i jordnötssmör.
Våfflor
1/2 dl havremjölk
2 ägg
2 msk Kung Markatta Lönnsirap
2 tsk Kung Markatta Kakao
4 tjocka skivor surdegsbröd eller glutenfritt bröd
1 msk Kung Markatta Kokosolja
Till servering
4 msk Kung Markatta Jordnötssmör
Färska bär
Våfflor
Värm ett våffeljärn.
Vispa ihop mjölk, ägg, lönnsirap och kakao tillsammans med en nypa salt.
Vänd första brödet i smeten och låt dra någon minut för att suga upp mycket. Smörj våffeljärnet med kokosolja och lägg sedan i brödet.
Vänd under tiden det andra brödet i smeten.
Riddarna är färdiga efter någon minut, när de fått bra med färg och en gyllene yta.
Fortsätt med resten av bröden.
Till Servering
Servera uppskurna i trianglar med färska bär och jordnötssmör att doppa i
Ingredienser
Våfflor
1/2 dl havremjölk
2 ägg
2 msk Kung Markatta Lönnsirap
2 tsk Kung Markatta Kakao
4 tjocka skivor surdegsbröd eller glutenfritt bröd
1 msk Kung Markatta Kokosolja
Till servering
4 msk Kung Markatta Jordnötssmör
Färska bär
Instruktioner
Våfflor
Värm ett våffeljärn.
Vispa ihop mjölk, ägg, lönnsirap och kakao tillsammans med en nypa salt.
Vänd första brödet i smeten och låt dra någon minut för att suga upp mycket. Smörj våffeljärnet med kokosolja och lägg sedan i brödet.
Vänd under tiden det andra brödet i smeten.
Riddarna är färdiga efter någon minut, när de fått bra med färg och en gyllene yta.
Fortsätt med resten av bröden.
Till Servering
Servera uppskurna i trianglar med färska bär och jordnötssmör att doppa i