Kanske är detta julens absolut godaste julgodis? En klassisk len, söt julkola som här smaksatts med vanilj och flingsalt. En svårslagen smakkombination helt klart. Vill du laborera med olika smaksättningar på denna kola så testa att byta ut vispgrädden mot kokosgrädde för en tydlig kokossmak.
Vaniljkola
50 g smör
3 dl Kung Markatta Rårörsocker
2 ½ dl Kung Markatta Kokosgrädde eller vispgrädde
1 ½ dl ljus sirap
½ msk Kung Markatta Vaniljpulver
½ tsk ättikssprit (12%)
Flingsalt
Vaniljkola
Blanda alla ingredienser utom flingsaltet i en tjockbottnad kastrull eller gjutjärnspanna.
Koka upp och låt det koka på svag värme till 125 grader. Tänk på att röra om då och då.
Häll upp kolasmeten i en bakplåtspappersklädd form ca 13-15x20-24 cm. Låt svalna lite innan du strör över flingsalt.
Låt sedan kolan svalna helt innan den skärs i bitar.
Förvara i tätslutande burk i kylskåp.
Ingredienser
Vaniljkola
50 g smör
3 dl Kung Markatta Rårörsocker
2 ½ dl Kung Markatta Kokosgrädde eller vispgrädde
1 ½ dl ljus sirap
½ msk Kung Markatta Vaniljpulver
½ tsk ättikssprit (12%)
Flingsalt
Instruktioner
Vaniljkola
Blanda alla ingredienser utom flingsaltet i en tjockbottnad kastrull eller gjutjärnspanna.
Koka upp och låt det koka på svag värme till 125 grader. Tänk på att röra om då och då.
Häll upp kolasmeten i en bakplåtspappersklädd form ca 13-15x20-24 cm. Låt svalna lite innan du strör över flingsalt.
Låt sedan kolan svalna helt innan den skärs i bitar.