Vegansk cheesecaketårta med smak av salt karamell

Efterrätt
>60 min
Antal personer: 10
Utan varken gluten, mjölkprodukter och socker kan du skapa denna magiska cheesecaketårta som garanterat kommer att göra succé på sommarens middagar. Toppa tårtan med popcorn för en lyxig finish!

Ingredienser

Tårtbotten

2 dl cashewnötter
10 st Kung Markatta Dadlar
2 dl Kung Markatta Kokosflingor
1 msk Kung Markatta Vaniljpulver
1 tsk salt

Fyllning

8 dl cashewnötter (Blötlagda i minst 3 timmar innan, gärna över natten)
2 dl Kung Markatta Kokosgrädde
2 dl Kung Markatta Agavesirap eller Kung Markatta Kokossirap
1 dl Kung Markatta Kokosolja
1/2 dl citronjuice
1 tsk Kung Mrkatta Vaniljpulver

Salt karamellsås

10 st urkärnade Kung Markatta Dadlar
0,5-1,5 dl mandelmjölk (beroende på hur lös du vill ha den)
1 tsk Kung Markatta Vaniljpulver 
Salt efter smak

Instruktioner

Förbered genom att blötlägga cashewnötterna minst 3 timmar innan du bakar, eller gärna över natten.

Tårtbotten

Mixa alla ingredienserna i en matberedare eller mixer tills allt går ihop till en jämn massa. Tillsätt lite vatten om den känns torr.
Tryck nu ut botten i en springform och ställ in i kyl eller frys medan du börjar med fyllningen.

Fyllning

Skölj av cashewnötterna ordentligt och låt rinna av.
Mixa nötterna ordentligt i en matberedare eller mixer.
Tillsätt resterande ingredienser och mixa tills du får en slät massa utan klumpar.
Häll över fyllningen på tårtbotten och ställ in i frysen i 1-2 timmar.

Salt karamellsås

Mixa dadlarna i en matberedare eller stavmixer tills du får en kletig massa.
Tillsätt mandelmjölk och vaniljpulver och mixa till en jämn och slät sås. 
Bred på ett lager på tårtan eller ringla över och toppa med massor av saltade popcorn!

Liknande recept