Kokosknäck-bräck med flingsalt

Efterrätt
30 min
Antal personer: 25
Oemotståndligt goda kokosknäck-bräck med underbar karamellsmak och flingsalt som bryter av fint mot det söta. Lägg i en fin burk och ta med som gå-bort-present.
Receptkreatör:

Ingredienser

2 dl Kung Markatta Kokossirap
2 dl Kung Markatta Kokossocker
2 dl vispgrädde
1 ½ dl Kung Markatta Rostade Kokoschips
2 msk smör
Flingsalt

Instruktioner

Kokosknäck

Blanda kokossirap, kokossocker och vispgrädde i en tjockbottnad kastrull..
Koka upp under omrörning och låt sedan småkoka till 130-140 grader (använd en termometer eller gör ett kulprov).
Stäng av plattan och rör ner hälften av kokoschipsen samt smör.
Häll upp smeten på en bakplåtspappersklädd plåt, strö över resten av kokoschipsen samt flingsalt. Låt stelna helt innan du bryter knäcken i bitar.
Förvara kallt i tättslutande burk. Det går också bra att frysa knäcken.

Tips

130 grader- något mjukare knäck, lite kolakonsistens.
140 grader- hård knäck.

Liknande recept