Produkter
Recept
PRODUKTER
Hela vårt sortiment
Tofu
Drycker
Kokos
Olja & Vinäger
Nötsmör & Pålägg
Te
Konserver & Inläggningar
Bönor, Frön & Linser
Torkad Frukt, Bär & Nötter
Ris, Gryn & Pasta
Smaksättning, Såser & Sötning
Bröd
Snacks
RECEPT
Alla recept
Frukost & Mellanmål
Lunch & Middag
Dessert & Sötsaker
HÅLLBARHET
Hållbar mat
Ansvarsfulla inköp
Kung Markatta & Bower
OM OSS
Om Kung Markatta
Genvägen till en god handling
Våra märkningar
Cookies & GDPR
Foodservice
KONTAKT
Frågor & svar
Kontakta oss
Veganska lingon- & chokladpraliner
Efterrätt
60 min
Antal personer: 20
Syrliga, söta och alldeles förträffliga! Fyllda med dadlar, lönnsirap och lingonpulver får dessa praliner smaklökarna att göra glädjeskutt i munnen.
Receptkreatör:
Ann-Louise Hulter
Ingredienser
Instruktioner
Praliner
100 g Kung Markatta Dadlar
½ dl Kung Markatta Lönnsirap
1 msk Kung Markatta Neutral Kokosolja, smält
3 msk Kung Markatta Kokosmjöl
1 msk Kung Markatta Lingonpulver + extra att pudra över
100 g ekologisk vegansk vit choklad (alternativt icke-vegansk choklad)
Praliner
Blötlägg dadlarna i vatten i 30 minuter. Krama ur överflödig vätska och hacka grovt.
Mixa dadlar, lönnsirap och kokosolja till en jämn massa.
Med hjälp av en slev rör ihop med kokosmjöl och lingonpulver. Låt stelna i kylen i minst en timme.
Rulla till små bollar.
Temperera chokladen genom att smälta 1/3 över vattenbad. Ta av från värmen och rör ner resten av chokladen. Rör runt tills den har svalnat till 28°.
Doppa bollarna i chokladen och lägg dem på ett bakplåtspapper. Pudra med lingonpulver och låt stelna.
Förvara pralinerna i kylen.
Ingredienser
Praliner
100 g Kung Markatta Dadlar
½ dl Kung Markatta Lönnsirap
1 msk Kung Markatta Neutral Kokosolja, smält
3 msk Kung Markatta Kokosmjöl
1 msk Kung Markatta Lingonpulver + extra att pudra över
100 g ekologisk vegansk vit choklad (alternativt icke-vegansk choklad)
Instruktioner
Praliner
Blötlägg dadlarna i vatten i 30 minuter. Krama ur överflödig vätska och hacka grovt.
Mixa dadlar, lönnsirap och kokosolja till en jämn massa.
Med hjälp av en slev rör ihop med kokosmjöl och lingonpulver. Låt stelna i kylen i minst en timme.
Rulla till små bollar.
Temperera chokladen genom att smälta 1/3 över vattenbad. Ta av från värmen och rör ner resten av chokladen. Rör runt tills den har svalnat till 28°.
Doppa bollarna i chokladen och lägg dem på ett bakplåtspapper. Pudra med lingonpulver och låt stelna.
Förvara pralinerna i kylen.
Liknande recept
Kokosknäck-bräck med flingsalt
Kolabräck med vit choklad och lingonpulver
Vegansk chokladglass
Bananglass med blåbär & jordgubbar
Visa fler recept
Vad letar du efter?
Produkter (
)
Recept (
)
Innehåll (
)
Kategorier
ePrivacy and GPDR Cookie Consent by
Cookie Consent