En krämig och ljuvligt god chokladglass! Den perfekta glassen när chokladsuget sätter in. Glassen är fri från mejeriprodukter, raffinerat socker och är helt vegansk.
Receptkreatör: Evelina Göransson
Glass
20 st Kung Markatta Dadlar
400 ml Kung Markatta Kokosmjölk
180 g (1 burk) Kung Markatta Cashewnötssmör
3 msk Kung Markatta Kakao
1 krm Kung Markatta Vaniljpulver
1 1/2 msk Kung Markatta Agavesirap
Topping
Kakaonibs eller krossad vegansk choklad
Glass
Blötlägg dadlarna i cirka 4 timmar eller över natten.
Häll av blötläggningsvätskan och pytsa över dadlarna i en blender eller matberedare tillsammans med resterande ingredienser.
Mixa till en slät smet.
Häll upp glassmeten i glassformar och strö till sist på kakaonibs.
Låt glassen stelna i frysen.
Blötläggning av dadlar i minst 4 timmar + 15 minuter att mixa ihop och hälla upp i formar + minst 2 timmar i frysen.
Ingredienser
Glass
20 st Kung Markatta Dadlar
400 ml Kung Markatta Kokosmjölk
180 g (1 burk) Kung Markatta Cashewnötssmör
3 msk Kung Markatta Kakao
1 krm Kung Markatta Vaniljpulver
1 1/2 msk Kung Markatta Agavesirap
Topping
Kakaonibs eller krossad vegansk choklad
Instruktioner
Glass
Blötlägg dadlarna i cirka 4 timmar eller över natten.
Häll av blötläggningsvätskan och pytsa över dadlarna i en blender eller matberedare tillsammans med resterande ingredienser.
Mixa till en slät smet.
Häll upp glassmeten i glassformar och strö till sist på kakaonibs.
Låt glassen stelna i frysen.
Blötläggning av dadlar i minst 4 timmar + 15 minuter att mixa ihop och hälla upp i formar + minst 2 timmar i frysen.