Rökig bbq-tofu tillsammans med krämig avokado och ett berg med krispiga och grönsaker förvandlas här till en rustik och grymt god macka. Strössla över hackade tamarimandlar för en sista touch.
Receptkreatör: Ann-Louise Hulter
1 paket Kung Markattas Naturell Tofu
ca 1 ½ dl Barbequesås
3 dl tunt skivad rödkål
1 dl färsk koriander, hackad
juice från 1 lime
1 msk Kung Markattas Olivolja
flingsalt och nymalen svartpeppar
1 avokado
1 dl Kung Markattas Tamarimandlar, hackade
4 skivor Kung Markattas Rågbröd
BBQ-tofumacka
Värm ugnen till 200°
Pressa ur överflödigt vatten ur tofun och torka den med hushållspapper. Skiva den i 12 st skivor.
Lägg skivorna i en ugnsform och pensla samtliga sidor med barbequesås.
Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter.
Blanda ihop rödkål, koriander, limejuice, salt, peppar och olivolja.
Mosa ¼ av avokadon på varje brödskiva. Lägg på tre tofuskivor och toppa därefter med rödkålssalladen.
Strö slutligen över hackade tamarimandlar och servera!
Ingredienser
1 paket Kung Markattas Naturell Tofu
ca 1 ½ dl Barbequesås
3 dl tunt skivad rödkål
1 dl färsk koriander, hackad
juice från 1 lime
1 msk Kung Markattas Olivolja
flingsalt och nymalen svartpeppar
1 avokado
1 dl Kung Markattas Tamarimandlar, hackade
4 skivor Kung Markattas Rågbröd
Instruktioner
BBQ-tofumacka
Värm ugnen till 200°
Pressa ur överflödigt vatten ur tofun och torka den med hushållspapper. Skiva den i 12 st skivor.
Lägg skivorna i en ugnsform och pensla samtliga sidor med barbequesås.
Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter.
Blanda ihop rödkål, koriander, limejuice, salt, peppar och olivolja.
Mosa ¼ av avokadon på varje brödskiva. Lägg på tre tofuskivor och toppa därefter med rödkålssalladen.
Strö slutligen över hackade tamarimandlar och servera!