Jordens godaste ekologiska julgröt! Risgrynsgröt är en klassiker på svenska julbord. Här tillagat med vårt kravmärkta grötris, som växer och mognar på odlingar i soliga Italien.
Receptkreatör: Kung Markatta
Risgrynsgröt
2 dl Kung Markatta Grötris
en nypa salt
4 dl vatten
en klick smör (kan uteslutas)
6-8 dl mjölk (eller mjölkfritt alternativ som t.ex soja-, ris-eller mandeldryck)
ev kanelstång
Servering
Kung Markatta Rårörsocker
kanel
mjölk
Risgrynsgröt
Koka upp 2 dl ris med 4 dl vatten, lite salt och en klick smör och låt koka i 10 min.
Tillsätt 6 – 8 dl mjölk eller mjölkfritt alternativ, kanelstången, rör om och sänk värmen.
Låt svälla på svag värme under lock i 30 – 40 minuter.
Rör försiktigt i gröten då och då.
Servering
Strö kanel och rårörsocker över och servera med mjölk
Ingredienser
Risgrynsgröt
2 dl Kung Markatta Grötris
en nypa salt
4 dl vatten
en klick smör (kan uteslutas)
6-8 dl mjölk (eller mjölkfritt alternativ som t.ex soja-, ris-eller mandeldryck)
ev kanelstång
Servering
Kung Markatta Rårörsocker
kanel
mjölk
Instruktioner
Risgrynsgröt
Koka upp 2 dl ris med 4 dl vatten, lite salt och en klick smör och låt koka i 10 min.
Tillsätt 6 – 8 dl mjölk eller mjölkfritt alternativ, kanelstången, rör om och sänk värmen.
Låt svälla på svag värme under lock i 30 – 40 minuter.
Rör försiktigt i gröten då och då.
Servering
Strö kanel och rårörsocker över och servera med mjölk