Klassisk risgrynsgröt

Frukost & Mellanmål
60 min
Antal personer: 4
Jordens godaste ekologiska julgröt! Risgrynsgröt är en klassiker på svenska julbord. Här tillagat med vårt kravmärkta grötris, som växer och mognar på odlingar i soliga Italien.
Receptkreatör:

Ingredienser

Risgrynsgröt

2 dl Kung Markatta Grötris
en nypa salt
4 dl vatten
en klick smör (kan uteslutas)
6-8 dl mjölk (eller mjölkfritt alternativ som t.ex soja-, ris-eller mandeldryck)
ev kanelstång

Servering

Kung Markatta Rårörsocker
kanel
mjölk

Instruktioner

Risgrynsgröt

Koka upp 2 dl ris med 4 dl vatten, lite salt och en klick smör och låt koka i 10 min.
Tillsätt 6 – 8 dl mjölk eller mjölkfritt alternativ, kanelstången, rör om och sänk värmen.
Låt svälla på svag värme under lock i 30 – 40 minuter.
Rör försiktigt i gröten då och då.

Servering

Strö kanel och rårörsocker över och servera med mjölk

Liknande recept