Produkter
Recept
PRODUKTER
Hela vårt sortiment
Drycker
Kokos
Olja & Vinäger
Nötsmör & Pålägg
Te
Konserver & Inläggningar
Bönor, Frön & Linser
Torkad Frukt, Bär & Nötter
Ris, Gryn & Pasta
Smaksättning, Såser & Sötning
Bröd
Snacks
Tomat
RECEPT
Alla recept
Frukost & Mellanmål
Lunch & Middag
Dessert & Sötsaker
HÅLLBARHET
Hållbar mat
Ansvarsfulla inköp
OM OSS
Om Kung Markatta
Genvägen till en god handling
Våra märkningar
Cookies & GDPR
Foodservice
KONTAKT
Frågor & svar
Kontakta oss
Kryddig varm choklad med mandelmjölk
Frukost & Mellanmål
15 min
Antal personer: 1
Mandelmjölken ger denna kryddiga chokladdryck en mild mandelsmak och passar både veganer och laktosintoleranta.
Receptkreatör:
Ann-Louise Hulter
Ingredienser
Instruktioner
Mandelmjölk 8 dl
2,5 dl Kung Markattas Sötmandel
7,5 dl vatten
Kryddig varm choklad
2,5 dl mandelmjölk (eller annan mjölksort)
3 tsk Kung Markattas Kakao
2 tsk Kung Markattas Rårörssocker
1/8 tsk malen kanel
1/8 tsk Kung Markatta Vaniljpulver
en nypa muskot
en nypa flingsalt
Mandelmjölk
Blötlägg mandlarna i vatten i 8 h.
Skölj av dem noggrant i vatten och mixa dem i en blender tillsammans med 7,5 dl vatten i några minuter. Nötterna ska bli väldigt finhackade.
Sila vätskan genom en saft- eller nötduk.
Förvara mjölken i en ren flaska med lock i kylen. Håller sig i 3-4 dagar.
Kryddig varm choklad
Blanda ihop kryddorna, kakaon och sockret tillsammans med lite av mandelmjölken i en kopp.
Fyll på med mer värmd mandelmjölk och vispa ihop med chokladblandningen.
Ingredienser
Mandelmjölk 8 dl
2,5 dl Kung Markattas Sötmandel
7,5 dl vatten
Kryddig varm choklad
2,5 dl mandelmjölk (eller annan mjölksort)
3 tsk Kung Markattas Kakao
2 tsk Kung Markattas Rårörssocker
1/8 tsk malen kanel
1/8 tsk Kung Markatta Vaniljpulver
en nypa muskot
en nypa flingsalt
Instruktioner
Mandelmjölk
Blötlägg mandlarna i vatten i 8 h.
Skölj av dem noggrant i vatten och mixa dem i en blender tillsammans med 7,5 dl vatten i några minuter. Nötterna ska bli väldigt finhackade.
Sila vätskan genom en saft- eller nötduk.
Förvara mjölken i en ren flaska med lock i kylen. Håller sig i 3-4 dagar.
Kryddig varm choklad
Blanda ihop kryddorna, kakaon och sockret tillsammans med lite av mandelmjölken i en kopp.
Fyll på med mer värmd mandelmjölk och vispa ihop med chokladblandningen.
Liknande recept
Klassisk risgrynsgröt
Grön smoothiebowl med Granola
Överskottsenergibars
Värmande rödbetslatte med kryddig kanel
Visa fler recept
Vad letar du efter?
Produkter (
)
Recept (
)
Innehåll (
)
Kategorier
ePrivacy and GPDR Cookie Consent by
Cookie Consent