Produkter
Recept
PRODUKTER
Hela vårt sortiment
Tofu
Drycker
Kokos
Olja & Vinäger
Nötsmör & Pålägg
Te
Konserver & Inläggningar
Bönor, Frön & Linser
Torkad Frukt, Bär & Nötter
Ris, Gryn & Pasta
Smaksättning, Såser & Sötning
Bröd
Snacks
RECEPT
Alla recept
Frukost & Mellanmål
Lunch & Middag
Dessert & Sötsaker
HÅLLBARHET
Hållbar mat
Ansvarsfulla inköp
Kung Markatta & Bower
OM OSS
Om Kung Markatta
Genvägen till en god handling
Våra märkningar
Cookies & GDPR
Foodservice
KONTAKT
Frågor & svar
Kontakta oss
Kryddig varm choklad med mandelmjölk
Frukost & Mellanmål
15 min
Antal personer: 1
Mandelmjölken ger denna kryddiga chokladdryck en mild mandelsmak och passar både veganer och laktosintoleranta.
Receptkreatör:
Ann-Louise Hulter
Ingredienser
Instruktioner
Mandelmjölk 8 dl
2,5 dl Kung Markattas Sötmandel
7,5 dl vatten
Kryddig varm choklad
2,5 dl mandelmjölk (eller annan mjölksort)
3 tsk Kung Markattas Kakao
2 tsk Kung Markattas Rårörssocker
1/8 tsk malen kanel
1/8 tsk Kung Markatta Vaniljpulver
en nypa muskot
en nypa flingsalt
Mandelmjölk
Blötlägg mandlarna i vatten i 8 h.
Skölj av dem noggrant i vatten och mixa dem i en blender tillsammans med 7,5 dl vatten i några minuter. Nötterna ska bli väldigt finhackade.
Sila vätskan genom en saft- eller nötduk.
Förvara mjölken i en ren flaska med lock i kylen. Håller sig i 3-4 dagar.
Kryddig varm choklad
Blanda ihop kryddorna, kakaon och sockret tillsammans med lite av mandelmjölken i en kopp.
Fyll på med mer värmd mandelmjölk och vispa ihop med chokladblandningen.
Ingredienser
Mandelmjölk 8 dl
2,5 dl Kung Markattas Sötmandel
7,5 dl vatten
Kryddig varm choklad
2,5 dl mandelmjölk (eller annan mjölksort)
3 tsk Kung Markattas Kakao
2 tsk Kung Markattas Rårörssocker
1/8 tsk malen kanel
1/8 tsk Kung Markatta Vaniljpulver
en nypa muskot
en nypa flingsalt
Instruktioner
Mandelmjölk
Blötlägg mandlarna i vatten i 8 h.
Skölj av dem noggrant i vatten och mixa dem i en blender tillsammans med 7,5 dl vatten i några minuter. Nötterna ska bli väldigt finhackade.
Sila vätskan genom en saft- eller nötduk.
Förvara mjölken i en ren flaska med lock i kylen. Håller sig i 3-4 dagar.
Kryddig varm choklad
Blanda ihop kryddorna, kakaon och sockret tillsammans med lite av mandelmjölken i en kopp.
Fyll på med mer värmd mandelmjölk och vispa ihop med chokladblandningen.
Liknande recept
Klassisk risgrynsgröt
BBQ-tofumacka
Överskottsenergibars
Värmande rödbetslatte med kryddig kanel
Visa fler recept
Vad letar du efter?
Produkter (
)
Recept (
)
Innehåll (
)
Kategorier
ePrivacy and GPDR Cookie Consent by
Cookie Consent