Har du en massa halvtomma påsar med olika fröer i skafferiet? Släng inte! Använd dem till att göra dessa smarriga energibars med lakritssmak.
Receptkreatör: Green Kitchen Stories
1 påse (250 g) Kung Markatta Dadlar
2 msk Kung Markatta Kokosolja
3 dl blandade fröer (till exempel Kung Markatta Pumpafrö, Solrosfrö, Sesamfrö, Chiafrö och Linfrö)
2 msk Kung Markatta Kakao
1-2 tsk Kung Markatta Lakritspulver
Bars
Låt dadlarna mjukna i en skål med vatten i 30-60 minuter.
Häll av vattnet och lägg dadlarna och kokosoljan i en matberedare.
Mixa till en smet och tillsätt sedan de blandade fröerna, kakao och lakritspulver.
Mixa igen tills du får en tjock, kladdig röra som håller ihop när du nyper den mellan två fingrar, häll annars i lite mer kokosolja.
Häll ut i en liten form (ca 15x20 cm) täckt med bakplåtspapper, tryck ner med handflatorna eller en slickepott så att smeten blir kompakt packad och ställ in i frysen i en timme.
Skär upp i stänger.
Rulla papper runt stängerna och förvara dem i kylskåp eller frys.
Ingredienser
1 påse (250 g) Kung Markatta Dadlar
2 msk Kung Markatta Kokosolja
3 dl blandade fröer (till exempel Kung Markatta Pumpafrö, Solrosfrö, Sesamfrö, Chiafrö och Linfrö)
2 msk Kung Markatta Kakao
1-2 tsk Kung Markatta Lakritspulver
Instruktioner
Bars
Låt dadlarna mjukna i en skål med vatten i 30-60 minuter.
Häll av vattnet och lägg dadlarna och kokosoljan i en matberedare.
Mixa till en smet och tillsätt sedan de blandade fröerna, kakao och lakritspulver.
Mixa igen tills du får en tjock, kladdig röra som håller ihop när du nyper den mellan två fingrar, häll annars i lite mer kokosolja.
Häll ut i en liten form (ca 15x20 cm) täckt med bakplåtspapper, tryck ner med handflatorna eller en slickepott så att smeten blir kompakt packad och ställ in i frysen i en timme.
Skär upp i stänger.
Rulla papper runt stängerna och förvara dem i kylskåp eller frys.