En läcker, nötig tropisk granola, naturligt sötad med tropisk frukt, dadlar och lönnsirap. Perfekt till frukost, till chiapudding, som smoothietoppning och som ett gott, fräscht mellanmål!
Receptkreatör: Marisa Alvarsson
2,5 dl havregryn eller glutenfria havregryn
1,5 dl mandlar, grovt hackade
6-8 dadlar, urkärnade och finhackade
0,75 dl vatten
4 msk mandelsmör
4 msk lönnsirap
1,5 msk kokosolja
2 passionsfrukter (fruktköttet)
0,75 dl hackad torkad mango
1 dl kokosflingor
Värm ugnen till ca 150 grader.
Förbered en plåt med bakplåtspapper.
Blanda havregryn och mandlar i en stor bunke.
Ta fram en liten stekpanna och häll i mandelsmör, kokosolja, lönnsirap, vatten och dadlar.
Värm på medelvärme och rör runt så att det blandar sig ordentligt.
När det är ordentligt upphettat, häll i havregrynen och mandlarna och rör tills det blir ordentligt blandat.
Gröp ur fruktköttet från passionsfrukterna och blanda samman.
Häll ut granolamixen på bakplåtspappret i ett jämnt lager och grädda i 30 minuter eller tills det blir gyllenbrunt rostat.
Rör gärna om då och då.
Tillsätt kokosflingor och torkad mango, låt svalna.
Servera med kokosdryck eller annan växtbaserad dryck alternativt kokosyoghurt. Det går bra att förvara granolan i en lufttät burk upp till 3 veckor.
Ingredienser
2,5 dl havregryn eller glutenfria havregryn
1,5 dl mandlar, grovt hackade
6-8 dadlar, urkärnade och finhackade
0,75 dl vatten
4 msk mandelsmör
4 msk lönnsirap
1,5 msk kokosolja
2 passionsfrukter (fruktköttet)
0,75 dl hackad torkad mango
1 dl kokosflingor
Instruktioner
Värm ugnen till ca 150 grader.
Förbered en plåt med bakplåtspapper.
Blanda havregryn och mandlar i en stor bunke.
Ta fram en liten stekpanna och häll i mandelsmör, kokosolja, lönnsirap, vatten och dadlar.
Värm på medelvärme och rör runt så att det blandar sig ordentligt.
När det är ordentligt upphettat, häll i havregrynen och mandlarna och rör tills det blir ordentligt blandat.
Gröp ur fruktköttet från passionsfrukterna och blanda samman.
Häll ut granolamixen på bakplåtspappret i ett jämnt lager och grädda i 30 minuter eller tills det blir gyllenbrunt rostat.
Rör gärna om då och då.
Tillsätt kokosflingor och torkad mango, låt svalna.
Servera med kokosdryck eller annan växtbaserad dryck alternativt kokosyoghurt. Det går bra att förvara granolan i en lufttät burk upp till 3 veckor.