Vi använder cookies

Vi använder cookies och annan spårningsteknik för att förbättra din användarupplevelse på vår webbplats, för att visa dig personligt innehåll och riktade annonser, för att analysera trafik till vår webbplats och för att förstå var våra besökare kommer ifrån.

Våfflade chokladriddare med jordnötssmör

Frukost & Mellanmål
15 min
Antal personer: 4
Ett briljant litet trick om man vill ha våfflor men inte orkar göra allt från grunden är att vispa ihop en snabb smet. Doppa några tjocka brödskivor i smeten och grädda till en våffelmacka. Skär i bitar och doppa i jordnötssmör.

Ingredienser

Våfflor

1/2 dl havremjölk
2 ägg 
2 msk Kung Markatta Lönnsirap
2 tsk Kung Markatta Kakao
4 tjocka skivor surdegsbröd eller glutenfritt bröd
1 msk Kung Markatta Kokosolja

Till servering

4 msk Kung Markatta Jordnötssmör
Färska bär

Instruktioner

Våfflor

Värm ett våffeljärn.
Vispa ihop mjölk, ägg, lönnsirap och kakao tillsammans med en nypa salt.
Vänd första brödet i smeten och låt dra någon minut för att suga upp mycket. Smörj våffeljärnet med kokosolja och lägg sedan i brödet.
Vänd under tiden det andra brödet i smeten.
Riddarna är färdiga efter någon minut, när de fått bra med färg och en gyllene yta.
Fortsätt med resten av bröden.

Till Servering

Servera uppskurna i trianglar med färska bär och jordnötssmör att doppa i

Relaterade produkter

Liknande recept