Belugabolognese med spagetti

Huvudrätt
Antal personer: 6

Ingredienser

480 gram spagetti
2 dl Kung Markatta svarta belugalinser
1 1/2 morot
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 msk Kung Markatta olivolja
3 msk Kung Markatta tomatpuré
400 g Kung Markatta krossade tomater
½ tsk Kung Markatta sambal oelek
2 1/2 dl vatten
1 Kung Markatta umami buljongtärning
1 tsk honung
3 msk vitbalsamvinäger
Salt och peppar
2-3 dl crème fraiche

DEKORATION

Oregano (färsk eller torkad)
Parmesan.

Instruktioner

Skala morötter, lök och vitlök. Riv morötterna grovt, finkacka löken.
Fräs lök, vitlök och morötter i olja i några minutet.
Tillsätt belugalinser, tomatpuré, krossade tomater, sambal oelek, vatten, buljongtärning, honung och vit balsamvinäger.
Låt sjuda ca 25 minuter tills linserna fått en god konsistens.
Önskas lösare konsistens, mixa såsen slät och tillsätt vatten.
Blanda bolognesen med crème fraiche.
Smaka av med salt, peppar och färsk oregano.
Koka spagettin enligt anvisningarna på förpackningen

SERVERING

Servera bolognesen med nykokt spagetti, hyvlad parmesan och en klick ketchup.

Relaterade produkter

Liknande recept