Produkter
Recept
PRODUKTER
Hela vårt sortiment
Tofu
Drycker
Kokos
Olja & Vinäger
Nötsmör & Pålägg
Te
Konserver & Inläggningar
Bönor, Frön & Linser
Torkad Frukt, Bär & Nötter
Ris, Gryn & Pasta
Smaksättning, Såser & Sötning
Bröd
Snacks
RECEPT
Alla recept
Frukost & Mellanmål
Lunch & Middag
Dessert & Sötsaker
HÅLLBARHET
Hållbar mat
Ansvarsfulla inköp
Kung Markatta & Bower
OM OSS
Om Kung Markatta
Genvägen till en god handling
Våra märkningar
Cookies & GDPR
Foodservice
KONTAKT
Frågor & svar
Kontakta oss
Kycklinggryta med broccoli och kokosmjölk
Huvudrätt
Antal personer: 6
Ingredienser
Instruktioner
6 portioner Kung Markatta jasminris
900 g kycklingbröstfilé, tinad
450 g broccolibuketter, halvtinade
1 burk à 400 g Kung Markatta små vita bönor
400 ml Kung Markatta kokosmjölk
3 vitlöksklyftor
1 1/2 msk Kung Markatta olivolja
5 dl Kung Markatta umami buljongtärning (vatten + 1 buljongtärning)
4 msk Kung Markatta dijonsenap
Salt och peppar
Eventuellt 1 msk majsstärkelse + 1 ½ msk vatten för redning
DEKORATION
Färsk koriander
Sesamfrön
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Strimla kycklingen.
Skala och finhacka vitlöken.
Hetta upp olivolja i en gryta och bryn kycklingstrimlorna.
Tillsätt vitlök och fräs ihop i 5 minuter.
Tillsätt vatten, buljongtärning, kokosmjölk, dijonsenap och broccolibuketter.
Sjud i ca 20 minuter.
För krämigare konsistens, blanda majsstärkelse med vatten och rör ner i grytan under omrörning.
Vänd ner de vita bönorna, rör om och smaka av.
Salta, peppra och tillsätt eventuellt lite mer dijonsenap för mer sting.
SERVERING
Toppa grytan med sesamfrö och färsk koriander.
Servera med nykokt jasminris
Ingredienser
6 portioner Kung Markatta jasminris
900 g kycklingbröstfilé, tinad
450 g broccolibuketter, halvtinade
1 burk à 400 g Kung Markatta små vita bönor
400 ml Kung Markatta kokosmjölk
3 vitlöksklyftor
1 1/2 msk Kung Markatta olivolja
5 dl Kung Markatta umami buljongtärning (vatten + 1 buljongtärning)
4 msk Kung Markatta dijonsenap
Salt och peppar
Eventuellt 1 msk majsstärkelse + 1 ½ msk vatten för redning
DEKORATION
Färsk koriander
Sesamfrön
Instruktioner
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Strimla kycklingen.
Skala och finhacka vitlöken.
Hetta upp olivolja i en gryta och bryn kycklingstrimlorna.
Tillsätt vitlök och fräs ihop i 5 minuter.
Tillsätt vatten, buljongtärning, kokosmjölk, dijonsenap och broccolibuketter.
Sjud i ca 20 minuter.
För krämigare konsistens, blanda majsstärkelse med vatten och rör ner i grytan under omrörning.
Vänd ner de vita bönorna, rör om och smaka av.
Salta, peppra och tillsätt eventuellt lite mer dijonsenap för mer sting.
SERVERING
Toppa grytan med sesamfrö och färsk koriander.
Servera med nykokt jasminris
Relaterade produkter
Små vita bönor
400 g
Umamibuljong
6 st
Jasminris fullkorn
500 g
Dijonsenap
200 g
Liknande recept
Röd linsgryta med ris
Vego-Stroganoff med jasminris
Tagliatelle med tomatpesto och vitlöksfrästa grönsaker
Belugabolognese med spagetti
Visa fler recept
Vad letar du efter?
Produkter (
)
Recept (
)
Innehåll (
)
Kategorier
ePrivacy and GPDR Cookie Consent by
Cookie Consent