Varm kokosmjölksgryta med grönkål och belugalinser

Huvudrätt
Antal personer: 4

Ingredienser

1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 msk ingefära, riven
2 msk gul curry
1 msk Kung Markatta tomatpuré
1 tsk Kung Markatta sambal oelek eller chili
1 st Kung Markatta umamibuljong
2 dl Kung Markatta belugalinser, torkade
100 g grönkål, färsk eller fryst
4 dl Kung Markatta krossade tomater
4 dl Kung Markatta kokosmjölk
olja att steka i
4 port valfritt tillbehör ex ris, havreris, matvete

Instruktioner

Tina grönkålen om du använder fryst. Tillaga valfritt tillbehör, tex. havreris.
Koka belugalinser separat enligt anvisningar på paketet.
Skala och finhacka lök och vitlök. Riv ingefäran fint. Stek i en stor panna på medelvärme i lite olja tills löken mjuknat, ca 3-5 min. Häll i curry, tomatpuré, sambal/chili och buljong. Fräs tillsammans med löken i ytterligare några minuter.
Grovhacka grönkålen om den inte redan är i mindre bitar.
Blanda i grönkål i pannan och stek ett par minuter innan du häller i de krossade tomaterna och kokosmjölken. Låt småputtra i ca 10-15 min.
Lägg i de kokta linserna.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Servera grytan med valfritt tillbehör.

Relaterade produkter

Liknande recept