Groddade kikärtor har en nötig smak och en lite knaprig konsistens. De innehåller mycket protein, mineraler och kostfiber. Det är viktigt att komma ihåg att förvälla de groddade kikärtorna innan de ska ätas.
1 dl Kung Markatta Kikärtor
Vatten
Groddburk alt stor glasburk/skål + tunn duk
Blötlägg kikärtorna i 8-12 timmar, förslagsvis under natten. Tänk på att använda mycket vatten då kikärtorna sväller.
Skölj kikärtorna och lägg dem i en groddburk (alt stor skål/burk + duk) och låt stå övertäckt i rumstemperatur.
Skölj kikärtorna 2-3 gånger/dag.
Efter cirka 2-3 dagar när det vuxit ut en svans är groddarna klara.
Förväll groddarna genom att sänka ner dem i uppkokat vatten i ca 5 minuter.
Förvara groddarna i kylskåp. De är hållbara i cirka 4 dagar.
Tips! Testa att rosta de groddade kikärtorna med lite olivolja och salt i ugnen (225 grader) i cirka 10-12 minuter. Ett riktigt härligt snacksalternativ.
Det är också gott att blanda ner kikärtsgroddar i en gryta mot slutet av koktiden.
Ingredienser
1 dl Kung Markatta Kikärtor
Vatten
Groddburk alt stor glasburk/skål + tunn duk
Instruktioner
Blötlägg kikärtorna i 8-12 timmar, förslagsvis under natten. Tänk på att använda mycket vatten då kikärtorna sväller.
Skölj kikärtorna och lägg dem i en groddburk (alt stor skål/burk + duk) och låt stå övertäckt i rumstemperatur.
Skölj kikärtorna 2-3 gånger/dag.
Efter cirka 2-3 dagar när det vuxit ut en svans är groddarna klara.
Förväll groddarna genom att sänka ner dem i uppkokat vatten i ca 5 minuter.
Förvara groddarna i kylskåp. De är hållbara i cirka 4 dagar.
Tips! Testa att rosta de groddade kikärtorna med lite olivolja och salt i ugnen (225 grader) i cirka 10-12 minuter. Ett riktigt härligt snacksalternativ.
Det är också gott att blanda ner kikärtsgroddar i en gryta mot slutet av koktiden.