Yoghurt med ingefärstahinisås

Frukost & Mellanmål
15 min
Antal personer: 2
Om du rör ihop tahini, honung, en stor bit färskriven ingefära och en näve rostat bovete så får du världens kanske godaste frukostillbehör. Vi ringlar den över allt från yoghurt, chiapudding och gröt till fruktsallader och vaniljglass. Här har vi rört ut den i en yoghurt och toppat med färska bär.

Ingredienser

Ingefärstahinisås

5 dl yoghurt
3 msk bovetefrön
4 msk Kung Markatta tahini
2 msk honung
2 msk vatten
1 msk färsk riven ingefära

Topping

Färska bär och hackat äpple

Instruktioner

Rosta bovetet i en torr panna på medelvärme i ett par minuter tills de fått lite färg.
Låt svalna.
Rör ihop tahini, honung, vatten oich ingefära och en nypa salt i en skål.
Rör ner hälften av bovetefröna. 
Lägg 1-2 matskedar tahinisås i botten på 2 glasburkar, skeda över yoghurten och toppa med färsk frukt och bär och resten av de rostade fröna.

Relaterade produkter

Liknande recept