Pumpachili med lakrits

Huvudrätt
45 min
Antal personer: 6
Av den här heta pumpachilin med en spännande ton av lakrits kan du även göra härliga burritos till lunchlådan. Salladen och nötterna ger krispighet och limen bidrar med frisk syra.
Receptkreatör:

Ingredienser

2 msk Kung Markatta Kokosolja
1 lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1-2 röda chilifrukter (anpassa styrka efter smak), finhackade
2 selleristänger, hackade
1 tsk paprikapulver
1 tsk torkad oregano
1 liten butternutpumpa, skalad och tärnad
2 gula paprikor, hackade
5 dl vatten
1 tärning Kung Markatta Grönsaksbuljong
2 dl Kung Markatta Fullkornsris (okokt)
2 burkar Kung Markatta Körsbärstomater
1 tsk havssalt
2 msk Kung Markatta Kakao
1-2 tsk Kung Markatta Lakritspulver
1 burk Kung Markatta Blandade bönor, sköljda
1 handfull Kung Markatta Valnötter
Topping
Färsk persilja
Valnötter, rostade
Äpple, hackat
Vanlig eller vegansk yoghurt

Instruktioner

Fräs lök och vitlök i kokosolja i en stor tjockbottnad kastrull.
Tillsätt chili, selleri, paprikapulver och oregano och rör om.
Häll i pumpatärningar och paprika och låt steka i några minuter.
Tillsätt vatten, buljong, ris, tomat och salt och låt puttra i ca 40 minuter eller tills riset och pumpan är klara.
Häll i mer vatten vid behov.
Rör ner kakao, lakritspulver, bönor och valnötter strax innan servering.
Smaka av och tillsätt mer kryddning vid behov.
Toppa med hackad persilja, lite extra valnötter, äpple och en klick yoghurt.

Liknande recept