Knäckig kola med virvlar av vit choklad och lingonpulver är en kunglig twist på en julig klassiker. Kokossocker och kokosolja gör kolabräcken inte bara fantastiskt god utan boostar dessutom näringsinnehållet.
Receptkreatör: Fanny Roethlisberger
2 dl Kung Markatta Kokossocker
50 g Kung Markatta Kokosolja
1 dl Kung Markatta Agavesirap
1/3 tsk Kung Markatta Vaniljpulver
50 g vit choklad (alternativt vegansk choklad)
1/2-1 tsk Kung Markatta Lingonpulver
Kolabräck
Hacka chokladen fint och ställ åt sidan.
Rör ihop kokossocker, kokosolja, sirap och vaniljpulver i en kastrull.
Koka upp under omrörning, låt sedan puttra till 135-140 grader, det tar bara några minuter.
Häll kolan på en bakplåtspappersklädd plåt eller tallrik.
Nyp ihop kanterna av bakplåtspappret för att göra en ”form”, så riskerar du inte att den kokande kolan flyter iväg okontrollerat.
Strö genast över den hackade chokladen så att den börjar smälta in i den varma kolan.
Strö försiktigt över lingonpulver (lite ger mycket smak!) och gör ”swirls” med hjälp av en liten gaffel eller kniv.
Låt svalna och bryt sedan i bitar.
Ingredienser
2 dl Kung Markatta Kokossocker
50 g Kung Markatta Kokosolja
1 dl Kung Markatta Agavesirap
1/3 tsk Kung Markatta Vaniljpulver
50 g vit choklad (alternativt vegansk choklad)
1/2-1 tsk Kung Markatta Lingonpulver
Instruktioner
Kolabräck
Hacka chokladen fint och ställ åt sidan.
Rör ihop kokossocker, kokosolja, sirap och vaniljpulver i en kastrull.
Koka upp under omrörning, låt sedan puttra till 135-140 grader, det tar bara några minuter.
Häll kolan på en bakplåtspappersklädd plåt eller tallrik.
Nyp ihop kanterna av bakplåtspappret för att göra en ”form”, så riskerar du inte att den kokande kolan flyter iväg okontrollerat.
Strö genast över den hackade chokladen så att den börjar smälta in i den varma kolan.
Strö försiktigt över lingonpulver (lite ger mycket smak!) och gör ”swirls” med hjälp av en liten gaffel eller kniv.