Produkter
Recept
PRODUKTER
Hela vårt sortiment
Tofu
Drycker
Kokos
Olja & Vinäger
Nötsmör & Pålägg
Te
Konserver & Inläggningar
Bönor, Frön & Linser
Torkad Frukt, Bär & Nötter
Ris, Gryn & Pasta
Smaksättning, Såser & Sötning
Bröd
Snacks
RECEPT
Alla recept
Frukost & Mellanmål
Lunch & Middag
Dessert & Sötsaker
HÅLLBARHET
Hållbar mat
Ansvarsfulla inköp
Kung Markatta & Bower
OM OSS
Om Kung Markatta
Genvägen till en god handling
Våra märkningar
Cookies & GDPR
Foodservice
KONTAKT
Frågor & svar
Kontakta oss
Veganska lingon- & chokladpraliner
Efterrätt
60 min
Antal personer: 20
Syrliga, söta och alldeles förträffliga! Fyllda med dadlar, lönnsirap och lingonpulver får dessa praliner smaklökarna att göra glädjeskutt i munnen.
Receptkreatör:
Ann-Louise Hulter
Ingredienser
Instruktioner
Praliner
100 g Kung Markatta Dadlar
½ dl Kung Markatta Lönnsirap
1 msk Kung Markatta Neutral Kokosolja, smält
3 msk Kung Markatta Kokosmjöl
1 msk Kung Markatta Lingonpulver + extra att pudra över
100 g ekologisk vegansk vit choklad (alternativt icke-vegansk choklad)
Praliner
Blötlägg dadlarna i vatten i 30 minuter. Krama ur överflödig vätska och hacka grovt.
Mixa dadlar, lönnsirap och kokosolja till en jämn massa.
Med hjälp av en slev rör ihop med kokosmjöl och lingonpulver. Låt stelna i kylen i minst en timme.
Rulla till små bollar.
Temperera chokladen genom att smälta 1/3 över vattenbad. Ta av från värmen och rör ner resten av chokladen. Rör runt tills den har svalnat till 28°.
Doppa bollarna i chokladen och lägg dem på ett bakplåtspapper. Pudra med lingonpulver och låt stelna.
Förvara pralinerna i kylen.
Ingredienser
Praliner
100 g Kung Markatta Dadlar
½ dl Kung Markatta Lönnsirap
1 msk Kung Markatta Neutral Kokosolja, smält
3 msk Kung Markatta Kokosmjöl
1 msk Kung Markatta Lingonpulver + extra att pudra över
100 g ekologisk vegansk vit choklad (alternativt icke-vegansk choklad)
Instruktioner
Praliner
Blötlägg dadlarna i vatten i 30 minuter. Krama ur överflödig vätska och hacka grovt.
Mixa dadlar, lönnsirap och kokosolja till en jämn massa.
Med hjälp av en slev rör ihop med kokosmjöl och lingonpulver. Låt stelna i kylen i minst en timme.
Rulla till små bollar.
Temperera chokladen genom att smälta 1/3 över vattenbad. Ta av från värmen och rör ner resten av chokladen. Rör runt tills den har svalnat till 28°.
Doppa bollarna i chokladen och lägg dem på ett bakplåtspapper. Pudra med lingonpulver och låt stelna.
Förvara pralinerna i kylen.
Liknande recept
Kolabräck med vit choklad och lingonpulver
Tahinifudge
Chokladtryfflar med salt jordnötskaramell och hallon
Nyttigare Rocky Road med popcorn och mörk choklad
Visa fler recept
Vad letar du efter?
Produkter (
)
Recept (
)
Innehåll (
)
Kategorier
ePrivacy and GPDR Cookie Consent by
Cookie Consent