Veganska kikärtscookies

Bakning
Antal personer: 10

Ingredienser

1 msk Kung Markatta chiafrö
5 msk vatten
2 msk Kung Markatta kokossirap
1 dl Kung Markatta kokossocker
0,5 tsk Kung Markatta vaniljpulver
0,75 dl smält Kung Markatta kokosolja
3,5 dl kikärtsmjöl
0,5 tsk bakpulver
1 tsk salt
0,5 dl chokladdroppar eller hackad vegansk choklad

Instruktioner

Blanda chiafrön och vatten. Låt det stå och dra i ca 10 minuter.
Blanda det därefter med övriga ingredienser i en skål och rör ihop till en deg.
Sätt in degen i kylen i ca 30-40 minuter så att degen "sätter sig".
Värm upp ugnen till 180 grader (varmluft) eller 200 grader (vanlig ugn).
Klicka ut kakorna med hjälp av två teskedar på en plåt täckt med bakplåtspapper.
Grädda dem i ugnen i ca 12-14 minuter.
Kakorna blir inte krispiga, utan mjuka och fantastiskt goda. 
Låt kakorna svalna och sikta eventuellt över lite florsocker före servering.

Liknande recept