Produkter
Recept
PRODUKTER
Hela vårt sortiment
Tofu
Drycker
Kokos
Olja & Vinäger
Nötsmör & Pålägg
Te
Konserver & Inläggningar
Bönor, Frön & Linser
Torkad Frukt, Bär & Nötter
Ris, Gryn & Pasta
Smaksättning, Såser & Sötning
Bröd
Snacks
RECEPT
Alla recept
Frukost & Mellanmål
Lunch & Middag
Dessert & Sötsaker
HÅLLBARHET
Hållbar mat
Ansvarsfulla inköp
Kung Markatta & Bower
OM OSS
Om Kung Markatta
Genvägen till en god handling
Våra märkningar
Cookies & GDPR
Foodservice
KONTAKT
Frågor & svar
Kontakta oss
Veganska kikärtscookies
Bakning
Antal personer: 10
Ingredienser
Instruktioner
1 msk Kung Markatta chiafrö
5 msk vatten
2 msk Kung Markatta kokossirap
1 dl Kung Markatta kokossocker
0,5 tsk Kung Markatta vaniljpulver
0,75 dl smält Kung Markatta kokosolja
3,5 dl kikärtsmjöl
0,5 tsk bakpulver
1 tsk salt
0,5 dl chokladdroppar eller hackad vegansk choklad
Blanda chiafrön och vatten. Låt det stå och dra i ca 10 minuter.
Blanda det därefter med övriga ingredienser i en skål och rör ihop till en deg.
Sätt in degen i kylen i ca 30-40 minuter så att degen "sätter sig".
Värm upp ugnen till 180 grader (varmluft) eller 200 grader (vanlig ugn).
Klicka ut kakorna med hjälp av två teskedar på en plåt täckt med bakplåtspapper.
Grädda dem i ugnen i ca 12-14 minuter.
Kakorna blir inte krispiga, utan mjuka och fantastiskt goda.
Låt kakorna svalna och sikta eventuellt över lite florsocker före servering.
Ingredienser
1 msk Kung Markatta chiafrö
5 msk vatten
2 msk Kung Markatta kokossirap
1 dl Kung Markatta kokossocker
0,5 tsk Kung Markatta vaniljpulver
0,75 dl smält Kung Markatta kokosolja
3,5 dl kikärtsmjöl
0,5 tsk bakpulver
1 tsk salt
0,5 dl chokladdroppar eller hackad vegansk choklad
Instruktioner
Blanda chiafrön och vatten. Låt det stå och dra i ca 10 minuter.
Blanda det därefter med övriga ingredienser i en skål och rör ihop till en deg.
Sätt in degen i kylen i ca 30-40 minuter så att degen "sätter sig".
Värm upp ugnen till 180 grader (varmluft) eller 200 grader (vanlig ugn).
Klicka ut kakorna med hjälp av två teskedar på en plåt täckt med bakplåtspapper.
Grädda dem i ugnen i ca 12-14 minuter.
Kakorna blir inte krispiga, utan mjuka och fantastiskt goda.
Låt kakorna svalna och sikta eventuellt över lite florsocker före servering.
Liknande recept
Veganska lingon- & chokladpraliner
Kolabräck med vit choklad och lingonpulver
Tahinifudge
Chokladtryfflar med salt jordnötskaramell och hallon
Visa fler recept
Vad letar du efter?
Produkter (
)
Recept (
)
Innehåll (
)
Kategorier
ePrivacy and GPDR Cookie Consent by
Cookie Consent