Vi använder cookies

Vi använder cookies och annan spårningsteknik för att förbättra din användarupplevelse på vår webbplats, för att visa dig personligt innehåll och riktade annonser, för att analysera trafik till vår webbplats och för att förstå var våra besökare kommer ifrån.

Julsallad med grönkål, fikon och valnötter

Tillbehör
45 min
Antal personer: 8
En julsallad med inslag av grönkål, fikon och valnötter. En fröjd för både öga och mun med sina vackra färger och goda smakkombinationer. Ett fräscht inslag på julbordet.

Ingredienser

300 g grönkål
Ca 1/2 rödkålshuvud (mellanstort)
1/2 dl Kung Markatta Rapsolja
2 msk vitvinsvinäger
1 msk apelsinsaft (från apelsinerna)
Flingsalt
Svartpeppar
4 st apelsiner
1 stort granatäpple
8 st Kung Markatta Fikon
1 dl Kung Markatta Valnötter
Flingsalt

Instruktioner

Börja med att rosta valnötterna i en torr stekpanna på medelvärme. Låt svalna.
Strimla grönkål och rödkål, lägg i ett durkslag och ”slaka” kålen genom att hälla hett vatten över.
Låt rinna av och lägg sedan i en stor skål.
Blanda rapsolja, vinäger, apelsinsaft, salt och peppar och häll över kålen, rör om ordentligt och massera in vinägretten.
Filéa apelsinerna och pilla ur granatäppelkärnorna.
Dela fikonen i bitar.
Blanda i apelsinbitar och granatäpple i salladen, toppa med fikon, rostade valnötter och flingsalt.
Servera direkt.

Liknande recept