En julsallad med inslag av grönkål, fikon och valnötter. En fröjd för både öga och mun med sina vackra färger och goda smakkombinationer. Ett fräscht inslag på julbordet.
300 g grönkål
Ca 1/2 rödkålshuvud (mellanstort)
1/2 dl Kung Markatta Rapsolja
2 msk vitvinsvinäger
1 msk apelsinsaft (från apelsinerna)
Flingsalt
Svartpeppar
4 st apelsiner
1 stort granatäpple
8 st Kung Markatta Fikon
1 dl Kung Markatta Valnötter
Flingsalt
Börja med att rosta valnötterna i en torr stekpanna på medelvärme. Låt svalna.
Strimla grönkål och rödkål, lägg i ett durkslag och ”slaka” kålen genom att hälla hett vatten över.
Låt rinna av och lägg sedan i en stor skål.
Blanda rapsolja, vinäger, apelsinsaft, salt och peppar och häll över kålen, rör om ordentligt och massera in vinägretten.
Filéa apelsinerna och pilla ur granatäppelkärnorna.
Dela fikonen i bitar.
Blanda i apelsinbitar och granatäpple i salladen, toppa med fikon, rostade valnötter och flingsalt.
Servera direkt.
Ingredienser
300 g grönkål
Ca 1/2 rödkålshuvud (mellanstort)
1/2 dl Kung Markatta Rapsolja
2 msk vitvinsvinäger
1 msk apelsinsaft (från apelsinerna)
Flingsalt
Svartpeppar
4 st apelsiner
1 stort granatäpple
8 st Kung Markatta Fikon
1 dl Kung Markatta Valnötter
Flingsalt
Instruktioner
Börja med att rosta valnötterna i en torr stekpanna på medelvärme. Låt svalna.
Strimla grönkål och rödkål, lägg i ett durkslag och ”slaka” kålen genom att hälla hett vatten över.
Låt rinna av och lägg sedan i en stor skål.
Blanda rapsolja, vinäger, apelsinsaft, salt och peppar och häll över kålen, rör om ordentligt och massera in vinägretten.
Filéa apelsinerna och pilla ur granatäppelkärnorna.
Dela fikonen i bitar.
Blanda i apelsinbitar och granatäpple i salladen, toppa med fikon, rostade valnötter och flingsalt.