Med den här festligt kryddade proteinrika smoothien lyxar du enkelt till vardagen. Gärna till frukost som mellanmål eller som en lättare efterrätt.
Pepparkaks-Smoothie
190 g Kung Markatta Tofu
500 ml mandelmjölk
2 mogna bananer, skivade
1 tsk mald ingefära
1 tsk mald kanel
1/4 tsk mald kardemumma
En nypa mald nejlika (eller muskotnöt om du föredrar det)
1/2 msk Kung Markatta Lönnsirap (valfritt)
Pepparkals-Smoothie
Blanda alla ingredienser i en blender tills du får en jämn konsistens.
Häll över i glas med lite extra kanel på toppen om du vill.
För en varm smoothie, värm varsamt upp mandelmjölken i en liten kastrull och tillsätt kryddorna (och ev. lönnsirap). Häll över i en blender tillsammans med tofu och banan.
Blanda tills du får en jämn konsistens. Servera omgående och njut!
Tips
Servera din smoothie i urdiskade och återanvända syltburkar!
Ingredienser
Pepparkaks-Smoothie
190 g Kung Markatta Tofu
500 ml mandelmjölk
2 mogna bananer, skivade
1 tsk mald ingefära
1 tsk mald kanel
1/4 tsk mald kardemumma
En nypa mald nejlika (eller muskotnöt om du föredrar det)
1/2 msk Kung Markatta Lönnsirap (valfritt)
Instruktioner
Pepparkals-Smoothie
Blanda alla ingredienser i en blender tills du får en jämn konsistens.
Häll över i glas med lite extra kanel på toppen om du vill.
För en varm smoothie, värm varsamt upp mandelmjölken i en liten kastrull och tillsätt kryddorna (och ev. lönnsirap). Häll över i en blender tillsammans med tofu och banan.
Blanda tills du får en jämn konsistens. Servera omgående och njut!
Tips
Servera din smoothie i urdiskade och återanvända syltburkar!