Raw pepparkaksbollar rullade i tranbär eller kanel
Snacks
30 min
Antal personer: 12
Längtar du efter härliga julsmaker, men vill skippa det allra sötaste på julbordet? Här bryts den naturligt söta smaken av med ett syrligt tranbärspulver för den perfekta balansen. Fria från mjölk, gluten och vitt raffinerat socker – bara att njuta!
Pepparkaksbollar
4 dl Kung Markatta Mandlar
12 st Kung Markatta Dadlar urkärnade
1 msk Kung Markatta Kokosolja
1 msk Kung Markatta Agavesirap eller annan valfri sötning
1 msk pepparkakskrydda eller efter smak
1 nypa salt
Tranbärspulver/kanel att rulla bollarna i
Pepparkaksbollar
Mät upp alla ingredienserna i en matberedare eller mixer.
Mixa tills allt går ihop till en jämn massa.
Smaka av och tillsätt eventuellt mer pepparkakskrydda om du önskar.
Forma till runda bollar och rulla i tranbärspulver alternativt kanel.
Förvara i kylen tills det är dags att äta.
Ingredienser
Pepparkaksbollar
4 dl Kung Markatta Mandlar
12 st Kung Markatta Dadlar urkärnade
1 msk Kung Markatta Kokosolja
1 msk Kung Markatta Agavesirap eller annan valfri sötning
1 msk pepparkakskrydda eller efter smak
1 nypa salt
Tranbärspulver/kanel att rulla bollarna i
Instruktioner
Pepparkaksbollar
Mät upp alla ingredienserna i en matberedare eller mixer.
Mixa tills allt går ihop till en jämn massa.
Smaka av och tillsätt eventuellt mer pepparkakskrydda om du önskar.
Forma till runda bollar och rulla i tranbärspulver alternativt kanel.