Klassiska risgrynsgröten nu med kokosmjölk. Passar utmärkt till både frukost, lunch, middag eller som mellanmål. Givetvis är den självklar till julbordet.
2 dl Kung Markatta Grötris
4 dl vatten
En nypa salt
En klick smör (kan uteslutas)
800 ml Kung Markatta Kokosmjölk (6-8 dl mjölk för klassiskt recept)
Kanelstång (kan uteslutas)
TILLBEHÖR
Kung Markatta Kokossocker, kanel och mjölk.
Koka upp riset med vatten, salt och en klick smör.
Låt koka i 10 min.
Tillsätt kokosmjölken (eller vanlig mjölk) och kanelstången. Rör om och sänk värmen.
Låt svälla på svag värme under lock i 30-40 minuter.
Rör försiktigt i gröten då och då.
Ingredienser
2 dl Kung Markatta Grötris
4 dl vatten
En nypa salt
En klick smör (kan uteslutas)
800 ml Kung Markatta Kokosmjölk (6-8 dl mjölk för klassiskt recept)
Kanelstång (kan uteslutas)
TILLBEHÖR
Kung Markatta Kokossocker, kanel och mjölk.
Instruktioner
Koka upp riset med vatten, salt och en klick smör.
Låt koka i 10 min.
Tillsätt kokosmjölken (eller vanlig mjölk) och kanelstången. Rör om och sänk värmen.
Låt svälla på svag värme under lock i 30-40 minuter.