En klassisk kladdkaka men med lakritspulver som en överraskande smakhöjare! Smaka dig fram på smeten hur mycket kakao respektive lakritspulver just du vill ha.
100 gram smör
2 ägg
2 dl Kung Markatta Rårörsocker
1 tsk Kung Markatta Vaniljpulver
1,5 dl vetemjöl
ca 4 msk Kung Markatta Kakao
ca 1 msk Kung Markatta Lakritspulver
en nypa salt
Kladdkaka
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret på låg värme, ställ åt sidan och låt svalna.
Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp.
Blanda alla torra ingredienser i separat bunke.
Blanda försiktigt ihop äggfluff, det smälta smöret och torrvaror.
Häll över i smörad form och grädda i ca 10-12 minuter.
Håll koll med en sticka eftersom alla ugnar gräddar olika, kakan ska vara kladdig!
Tips
Låt svalna innan servering, låt den gärna stå till sig lite i kylen. Just kladdkaka har ju en tendens att vara nästan godare dagen efter!
Ingredienser
100 gram smör
2 ägg
2 dl Kung Markatta Rårörsocker
1 tsk Kung Markatta Vaniljpulver
1,5 dl vetemjöl
ca 4 msk Kung Markatta Kakao
ca 1 msk Kung Markatta Lakritspulver
en nypa salt
Instruktioner
Kladdkaka
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret på låg värme, ställ åt sidan och låt svalna.
Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp.
Blanda alla torra ingredienser i separat bunke.
Blanda försiktigt ihop äggfluff, det smälta smöret och torrvaror.
Häll över i smörad form och grädda i ca 10-12 minuter.
Håll koll med en sticka eftersom alla ugnar gräddar olika, kakan ska vara kladdig!
Tips
Låt svalna innan servering, låt den gärna stå till sig lite i kylen. Just kladdkaka har ju en tendens att vara nästan godare dagen efter!