Produkter
Recept
PRODUKTER
Hela vårt sortiment
Tofu
Drycker
Kokos
Olja & Vinäger
Nötsmör & Pålägg
Te
Konserver & Inläggningar
Bönor, Frön & Linser
Torkad Frukt, Bär & Nötter
Ris, Gryn & Pasta
Smaksättning, Såser & Sötning
Bröd
Snacks
RECEPT
Alla recept
Frukost & Mellanmål
Lunch & Middag
Dessert & Sötsaker
HÅLLBARHET
Hållbar mat
Ansvarsfulla inköp
Kung Markatta & Bower
OM OSS
Om Kung Markatta
Genvägen till en god handling
Våra märkningar
Cookies & GDPR
Foodservice
KONTAKT
Frågor & svar
Kontakta oss
Belugabolognese med spagetti
Huvudrätt
Antal personer: 6
Ingredienser
Instruktioner
480 gram spagetti
2 dl Kung Markatta svarta belugalinser
1 1/2 morot
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 msk Kung Markatta olivolja
3 msk Kung Markatta tomatpuré
400 g Kung Markatta krossade tomater
½ tsk Kung Markatta sambal oelek
2 1/2 dl vatten
1 Kung Markatta umami buljongtärning
1 tsk honung
3 msk vitbalsamvinäger
Salt och peppar
2-3 dl crème fraiche
DEKORATION
Oregano (färsk eller torkad)
Parmesan.
Skala morötter, lök och vitlök. Riv morötterna grovt, finkacka löken.
Fräs lök, vitlök och morötter i olja i några minutet.
Tillsätt belugalinser, tomatpuré, krossade tomater, sambal oelek, vatten, buljongtärning, honung och vit balsamvinäger.
Låt sjuda ca 25 minuter tills linserna fått en god konsistens.
Önskas lösare konsistens, mixa såsen slät och tillsätt vatten.
Blanda bolognesen med crème fraiche.
Smaka av med salt, peppar och färsk oregano.
Koka spagettin enligt anvisningarna på förpackningen
SERVERING
Servera bolognesen med nykokt spagetti, hyvlad parmesan och en klick ketchup.
Ingredienser
480 gram spagetti
2 dl Kung Markatta svarta belugalinser
1 1/2 morot
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 msk Kung Markatta olivolja
3 msk Kung Markatta tomatpuré
400 g Kung Markatta krossade tomater
½ tsk Kung Markatta sambal oelek
2 1/2 dl vatten
1 Kung Markatta umami buljongtärning
1 tsk honung
3 msk vitbalsamvinäger
Salt och peppar
2-3 dl crème fraiche
DEKORATION
Oregano (färsk eller torkad)
Parmesan.
Instruktioner
Skala morötter, lök och vitlök. Riv morötterna grovt, finkacka löken.
Fräs lök, vitlök och morötter i olja i några minutet.
Tillsätt belugalinser, tomatpuré, krossade tomater, sambal oelek, vatten, buljongtärning, honung och vit balsamvinäger.
Låt sjuda ca 25 minuter tills linserna fått en god konsistens.
Önskas lösare konsistens, mixa såsen slät och tillsätt vatten.
Blanda bolognesen med crème fraiche.
Smaka av med salt, peppar och färsk oregano.
Koka spagettin enligt anvisningarna på förpackningen
SERVERING
Servera bolognesen med nykokt spagetti, hyvlad parmesan och en klick ketchup.
Relaterade produkter
Sambal oelek
100 g
Tomatpuré
200 g
Umamibuljong
6 st
Krossade tomater
400 g
Svarta Belugalinser KRAV
450 g
Liknande recept
Curry & mangotacos med tofu
Den bästa vegetariska burgaren
Blomkålskotletter med jordgubbstabbouleh
Vegogrillbricka
Visa fler recept
Vad letar du efter?
Produkter (
)
Recept (
)
Innehåll (
)
Kategorier
ePrivacy and GPDR Cookie Consent by
Cookie Consent