Produkter
Recept
PRODUKTER
Hela vårt sortiment
Tofu
Drycker
Kokos
Olja & Vinäger
Nötsmör & Pålägg
Te
Konserver & Inläggningar
Bönor, Frön & Linser
Torkad Frukt, Bär & Nötter
Ris, Gryn & Pasta
Smaksättning, Såser & Sötning
Bröd
Snacks
RECEPT
Alla recept
Frukost & Mellanmål
Lunch & Middag
Dessert & Sötsaker
HÅLLBARHET
Hållbar mat
Ansvarsfulla inköp
Kung Markatta & Bower
OM OSS
Om Kung Markatta
Genvägen till en god handling
Våra märkningar
Cookies & GDPR
Foodservice
KONTAKT
Frågor & svar
Kontakta oss
Dan Dan Tofu & Nudlar
Huvudrätt
30 min
Antal personer: 4
Vår variant av Sichuan-rätten Dan Dan Nudlar med krispig chilitofu och krämiga nudlar.
Ingredienser
Instruktioner
1 fpk naturell fast Kung Markatta tofu
½ dl Kung Markatta neutral olja
1 ½ msk Kung Markatta jordnötssmör utan salt
1 msk Kung Markatta tahini utan salt
2 msk Kung Markatta tamari
3 msk vatten
½ msk Kung Markatta äppelcidervinäger
1 msk finhackad ingefära
1 finhackad vitlöksklyftor
1 msk srirachasås eller annan chilisås (eller 1 tsk torkad chili)
1 tsk five spice krydda eller spiskummin
Servera med
1 fpk Kung Markatta fullkornsnudlar
150 g bladspenat eller pak choi
3 finstrimlade salladslökar
1 kruka koriander
2 msk Kung Markatta sesamfrön (rostade)
Smula tofun och lägg i en sil.
Låt droppa över en bunke eller tryck tofun mot silen med en kökshandduk så att vätska kramas ur.
Man vill ha så lite vätska som möjligt i tofun för att kunna knapersteka den.
Vispa ihop jordnötssmör, tahini, tamari, vatten och vinäger till en krämig dressing.
Koka upp saltat vatten till nudlarna.
Hetta upp en stekpanna och stek den smulade tofun i olja under omrörning tills den är knaprig, brukar ta ungefär 10 minuter.
Tillsätt ingefära, vitlök, sriracha och fice spice krydda.
Stek några minuter till så tofun får god smak av alla kryddor.
Koka nudlarna under tiden.
Lägg rejält med bladspenat i 4 skålar.
Häll av nudlarna och lägg ovanpå spenaten.
Toppa med den krämig sås, knaperstekt tofu, salladslök, koriander och sesamfrö.
Ingredienser
1 fpk naturell fast Kung Markatta tofu
½ dl Kung Markatta neutral olja
1 ½ msk Kung Markatta jordnötssmör utan salt
1 msk Kung Markatta tahini utan salt
2 msk Kung Markatta tamari
3 msk vatten
½ msk Kung Markatta äppelcidervinäger
1 msk finhackad ingefära
1 finhackad vitlöksklyftor
1 msk srirachasås eller annan chilisås (eller 1 tsk torkad chili)
1 tsk five spice krydda eller spiskummin
Servera med
1 fpk Kung Markatta fullkornsnudlar
150 g bladspenat eller pak choi
3 finstrimlade salladslökar
1 kruka koriander
2 msk Kung Markatta sesamfrön (rostade)
Instruktioner
Smula tofun och lägg i en sil.
Låt droppa över en bunke eller tryck tofun mot silen med en kökshandduk så att vätska kramas ur.
Man vill ha så lite vätska som möjligt i tofun för att kunna knapersteka den.
Vispa ihop jordnötssmör, tahini, tamari, vatten och vinäger till en krämig dressing.
Koka upp saltat vatten till nudlarna.
Hetta upp en stekpanna och stek den smulade tofun i olja under omrörning tills den är knaprig, brukar ta ungefär 10 minuter.
Tillsätt ingefära, vitlök, sriracha och fice spice krydda.
Stek några minuter till så tofun får god smak av alla kryddor.
Koka nudlarna under tiden.
Lägg rejält med bladspenat i 4 skålar.
Häll av nudlarna och lägg ovanpå spenaten.
Toppa med den krämig sås, knaperstekt tofu, salladslök, koriander och sesamfrö.
Relaterade produkter
Tahini
360 g
Äppelcidervinäger ofiltrerad
750 ml
Liknande recept
Curry & mangotacos med tofu
Den bästa vegetariska burgaren
Blomkålskotletter med jordgubbstabbouleh
Vegogrillbricka
Visa fler recept
Vad letar du efter?
Produkter (
)
Recept (
)
Innehåll (
)
Kategorier
ePrivacy and GPDR Cookie Consent by
Cookie Consent