Kristinas linsbiffar med belugalinser

Huvudrätt
45 min
Antal personer: 4
Dessa smakrika vegetariska biffar passar hela familjen. Med vackra svarta belugalinser och soltorkade tomater blir de en fröjd för både ögat och gommen!

Ingredienser

1 dl Kung Markatta Belugalinser
2 dl vatten
3/4 tsk Kung Markatta grönsaksbuljongpulver
1/2 morot, finriven (ca 50 gram)
1 liten gul lök, finhackad ca 50 gram
1 klyfta vitlök, finhackad
2-3 st soltorkade tomater + olja från burken
1 stor potatis ca 100 gram, kokt
1 äggula
1/2 tsk Kung Markatta Dijonsenap
salt
svart- och vitpeppar
Till stekning
Kung Markatta Olivolja

Instruktioner

Koka belugalinserna tillsammans med grönsaksbuljong i 2 dl vatten i ca 25 min.
Häll av vattnet när linserna är mjuka, de ska inte koka sönder. Det blir ca 2,5 dl kokta linser. 
Låt linserna svalna och mosa dem sedan lite slarvigt med en gaffel. Det ger bara fin karaktär till biffarna om en del linser fortfarande är hela.
Riv moroten fint, finhacka lök och vitlök samt de lättorkade tomaterna. Fräs tillsammans med lite av oljan från tomaterna.  Låt svalna. 
Mosa den kokta potatisen och blanda ihop med linserna och grönsaksfräset.
Rör ner en äggula och smaksätt med dijonnsenap, salt, svart- och vitpeppar.
Forma biffarna genom att fukta händerna med lite vatten för att förhindra att smeten fastnar. Ta en mängd smet och rulla den försiktigt till en boll. Platta sedan till bollen så att den blir ungefär 1 cm tjock. Fortsätt tills all smet är formad till biffar.
Värm olja i en stekpanna på medelhög värme. Stek biffarna i några minuter på varje sida tills de är gyllene och genomvarma. Var försiktig när du vänder biffarna så att de håller ihop.
Servera med en god sallad.

Liknande recept