Linsgryta Panang Curry

Huvudrätt
30 min
Antal personer: 4
En härligt smakrik röd grönsakscurry med inspiration från Thailand, med linser, kokosmjölk och extra krämighet från jordnötssmör.

Ingredienser

Currybas

1 gul lök, finstrimlad
2 vitlöksklyftor, finhackade
3 msk Kung Markatta Kokosolja
3-4 msk röd currypasta
5 dl vatten
1 dl Kung Markatta torkade röda linser
800 ml Kung Markatta kokosmjölk
2 msk Kung Markatta jordnötssmör med salt
1 Kung Markatta grönsaksbuljongtärning
1 citrongräs
1 broccoli
1 röd paprika
½ zucchini
salt

Till servering

Kung Markatta fullkornsris för 4 personer

Instruktioner

Fräs lök och vitlök i olja tillsammans med currypasta.
Tillsätt vatten, linser och bankat citrongräs.
Låt småputtra under lock ca 5 minuter.
Tillsätt kokosmjölk (spara 4 msk av den tjocka grädden på toppen), jordnötssmör och smulad buljong.
Låt koka ihop 5 minuter.
Skär grönsakerna i mindre bitar.
Lägg ned i grytan och låt puttra utan lock ca 5-10 minuter tills de mjuknar. Smaka av med salt.
Rör ned kokosgrädde i grytan och servera med kokt ris.

Relaterade produkter

Liknande recept