Produkter
Recept
PRODUKTER
Hela vårt sortiment
Tofu
Drycker
Kokos
Olja & Vinäger
Nötsmör & Pålägg
Te
Konserver & Inläggningar
Bönor, Frön & Linser
Torkad Frukt, Bär & Nötter
Ris, Gryn & Pasta
Smaksättning, Såser & Sötning
Bröd
Snacks
RECEPT
Alla recept
Frukost & Mellanmål
Lunch & Middag
Dessert & Sötsaker
HÅLLBARHET
Hållbar mat
Ansvarsfulla inköp
Kung Markatta & Bower
OM OSS
Om Kung Markatta
Genvägen till en god handling
Våra märkningar
Cookies & GDPR
Foodservice
KONTAKT
Frågor & svar
Kontakta oss
Linsgryta Panang Curry
Huvudrätt
30 min
Antal personer: 4
En härligt smakrik röd grönsakscurry med inspiration från Thailand, med linser, kokosmjölk och extra krämighet från jordnötssmör.
Ingredienser
Instruktioner
Currybas
1 gul lök, finstrimlad
2 vitlöksklyftor, finhackade
3 msk Kung Markatta Kokosolja
3-4 msk röd currypasta
5 dl vatten
1 dl Kung Markatta torkade röda linser
800 ml Kung Markatta kokosmjölk
2 msk Kung Markatta jordnötssmör med salt
1 Kung Markatta grönsaksbuljongtärning
1 citrongräs
1 broccoli
1 röd paprika
½ zucchini
salt
Till servering
Kung Markatta fullkornsris för 4 personer
Fräs lök och vitlök i olja tillsammans med currypasta.
Tillsätt vatten, linser och bankat citrongräs.
Låt småputtra under lock ca 5 minuter.
Tillsätt kokosmjölk (spara 4 msk av den tjocka grädden på toppen), jordnötssmör och smulad buljong.
Låt koka ihop 5 minuter.
Skär grönsakerna i mindre bitar.
Lägg ned i grytan och låt puttra utan lock ca 5-10 minuter tills de mjuknar. Smaka av med salt.
Rör ned kokosgrädde i grytan och servera med kokt ris.
Ingredienser
Currybas
1 gul lök, finstrimlad
2 vitlöksklyftor, finhackade
3 msk Kung Markatta Kokosolja
3-4 msk röd currypasta
5 dl vatten
1 dl Kung Markatta torkade röda linser
800 ml Kung Markatta kokosmjölk
2 msk Kung Markatta jordnötssmör med salt
1 Kung Markatta grönsaksbuljongtärning
1 citrongräs
1 broccoli
1 röd paprika
½ zucchini
salt
Till servering
Kung Markatta fullkornsris för 4 personer
Instruktioner
Fräs lök och vitlök i olja tillsammans med currypasta.
Tillsätt vatten, linser och bankat citrongräs.
Låt småputtra under lock ca 5 minuter.
Tillsätt kokosmjölk (spara 4 msk av den tjocka grädden på toppen), jordnötssmör och smulad buljong.
Låt koka ihop 5 minuter.
Skär grönsakerna i mindre bitar.
Lägg ned i grytan och låt puttra utan lock ca 5-10 minuter tills de mjuknar. Smaka av med salt.
Rör ned kokosgrädde i grytan och servera med kokt ris.
Relaterade produkter
Grönsaksbuljong
6 st
Liknande recept
Curry & mangotacos med tofu
Den bästa vegetariska burgaren
Blomkålskotletter med jordgubbstabbouleh
Vegogrillbricka
Visa fler recept
Vad letar du efter?
Produkter (
)
Recept (
)
Innehåll (
)
Kategorier
ePrivacy and GPDR Cookie Consent by
Cookie Consent