Koka nudlarna enligt anvisningar på paketet och skölj i durkslag i kallt vatten, ställ åt sidan.
Sjud sojafärsen i hett vatten och buljongtärning i ca 15 minuter, tills den mjuknat. Sila bort vattnet. Hetta upp en stekpanna med olja, lägg ner riven ingefära och vitlökshack, låt fräsa några minuter utan att ta färg, tillsätt sedan sojafärsen och rör om, stek i ca 10 minuter, ställ åt sidan.
Hetta upp en wokpanna med olja, finhackad vitlök, lök och chili och vänd ner wokmixen.
Woka tills grönsakerna är klara, vänd ner nudlarna och sojafärsen, fördela jämnt, sänk värmen och blanda om så allt blir varmt.
Ta fram en skål och blanda ihop ingredienserna till såsen, smaka av.
VID SERVERING
Servera nudelwoken toppad med grovhackade jordnötter och ringlad sås.
Ingredienser
ca 350 gram Kung Markatta äggnudlar
200 gram Kung Markatta Sojafärs, torkad
1 Kung Markatta Umami-buljongtärning
4 msk olja
5 msk färsk ingefära, finriven
2 vitlöksklyftor, finhackade
3 msk olja
4 vitlöksklyftor
2 små gula lökar
1 tsk röd chili
500 gram wokmix, halvtinad
5 salladslökar, tunt skivad
SÅS
5 msk Kung Markatta japansk soja
4 msk ostronsås
1 msk honung
5 msk Kung Markatta sesamolja
TOPPING
Jordnötter, grovhackade
Instruktioner
Koka nudlarna enligt anvisningar på paketet och skölj i durkslag i kallt vatten, ställ åt sidan.
Sjud sojafärsen i hett vatten och buljongtärning i ca 15 minuter, tills den mjuknat. Sila bort vattnet. Hetta upp en stekpanna med olja, lägg ner riven ingefära och vitlökshack, låt fräsa några minuter utan att ta färg, tillsätt sedan sojafärsen och rör om, stek i ca 10 minuter, ställ åt sidan.
Hetta upp en wokpanna med olja, finhackad vitlök, lök och chili och vänd ner wokmixen.
Woka tills grönsakerna är klara, vänd ner nudlarna och sojafärsen, fördela jämnt, sänk värmen och blanda om så allt blir varmt.
Ta fram en skål och blanda ihop ingredienserna till såsen, smaka av.
VID SERVERING
Servera nudelwoken toppad med grovhackade jordnötter och ringlad sås.