Produkter
Recept
PRODUKTER
Hela vårt sortiment
Tofu
Drycker
Kokos
Olja & Vinäger
Nötsmör & Pålägg
Te
Konserver & Inläggningar
Bönor, Frön & Linser
Torkad Frukt, Bär & Nötter
Ris, Gryn & Pasta
Smaksättning, Såser & Sötning
Bröd
Snacks
RECEPT
Alla recept
Frukost & Mellanmål
Lunch & Middag
Dessert & Sötsaker
HÅLLBARHET
Hållbar mat
Ansvarsfulla inköp
Kung Markatta & Bower
OM OSS
Om Kung Markatta
Genvägen till en god handling
Våra märkningar
Cookies & GDPR
Foodservice
KONTAKT
Frågor & svar
Kontakta oss
Röd linsgryta med ris
Huvudrätt
Antal personer: 6
Ingredienser
Instruktioner
6 portioner Kung Markatta jasminris
1 burk à 400 g Kung Markatta krossade tomater, kan ev. mixas släta
4 dl Kung Markatta torkade röda linser
400 ml Kung Markatta kokosgrädde
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor, finhackade
½ tsk Kung Markatta sambal oelek
3 msk Kung Markatta tomatpuré
3 msk Kung Markatta olivolja
1 ½ - 2 msk curry
1 Kung Markatta umami buljongtärning
6 dl vatten
Salt & nymalen svartpeppar
Crème Fraiche
TILLBEHÖR
Färsk lime och korianderblad, toppa med sesamfrö
Koka jasminris enligt anvisningarna på förpackningen.
Skala och dela lökarna, strimla i tunna skivor. Fräs löken i upp hettad gryta med olivolja tills den blivit mjuk, utan att få färg.
Vänd ner den finhackade vitlöken och fräs tillsammans någon minut. Blanda ner curry, sambal oelek och tomatpuré, fräs ytterligare under omrörning.
Tillsätt vattnet, smulad buljongtärning, krossade tomater och röda linser.
Låt puttra i 15-20 minuter, rör om då och då.
Häll i kokosgrädde och låt småkoka ytterligare i 10 minuter tills linserna mjuknat.
Smaka av med salt och svartpeppar.
SERVERING
Bjud den varma linsgrytan tillsammans med lime, crème fraiche och nykokt jasminris med sesamtopping.
TILLBEHÖR
Färsk lime och korianderblad, toppa med sesamfrö
Ingredienser
6 portioner Kung Markatta jasminris
1 burk à 400 g Kung Markatta krossade tomater, kan ev. mixas släta
4 dl Kung Markatta torkade röda linser
400 ml Kung Markatta kokosgrädde
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor, finhackade
½ tsk Kung Markatta sambal oelek
3 msk Kung Markatta tomatpuré
3 msk Kung Markatta olivolja
1 ½ - 2 msk curry
1 Kung Markatta umami buljongtärning
6 dl vatten
Salt & nymalen svartpeppar
Crème Fraiche
TILLBEHÖR
Färsk lime och korianderblad, toppa med sesamfrö
Instruktioner
Koka jasminris enligt anvisningarna på förpackningen.
Skala och dela lökarna, strimla i tunna skivor. Fräs löken i upp hettad gryta med olivolja tills den blivit mjuk, utan att få färg.
Vänd ner den finhackade vitlöken och fräs tillsammans någon minut. Blanda ner curry, sambal oelek och tomatpuré, fräs ytterligare under omrörning.
Tillsätt vattnet, smulad buljongtärning, krossade tomater och röda linser.
Låt puttra i 15-20 minuter, rör om då och då.
Häll i kokosgrädde och låt småkoka ytterligare i 10 minuter tills linserna mjuknat.
Smaka av med salt och svartpeppar.
SERVERING
Bjud den varma linsgrytan tillsammans med lime, crème fraiche och nykokt jasminris med sesamtopping.
TILLBEHÖR
Färsk lime och korianderblad, toppa med sesamfrö
Relaterade produkter
Sambal oelek
100 g
Tomatpuré
200 g
Krossade tomater
400 g
Jasminris fullkorn
500 g
Röda Linser
450 G
Liknande recept
Curry & mangotacos med tofu
Den bästa vegetariska burgaren
Blomkålskotletter med jordgubbstabbouleh
Vegogrillbricka
Visa fler recept
Vad letar du efter?
Produkter (
)
Recept (
)
Innehåll (
)
Kategorier
ePrivacy and GPDR Cookie Consent by
Cookie Consent