Produkter
Recept
PRODUKTER
Hela vårt sortiment
Tofu
Drycker
Kokos
Olja & Vinäger
Nötsmör & Pålägg
Te
Konserver & Inläggningar
Bönor, Frön & Linser
Torkad Frukt, Bär & Nötter
Ris, Gryn & Pasta
Smaksättning, Såser & Sötning
Bröd
Snacks
RECEPT
Alla recept
Frukost & Mellanmål
Lunch & Middag
Dessert & Sötsaker
HÅLLBARHET
Hållbar mat
Ansvarsfulla inköp
Kung Markatta & Bower
OM OSS
Om Kung Markatta
Genvägen till en god handling
Våra märkningar
Cookies & GDPR
Foodservice
KONTAKT
Frågor & svar
Kontakta oss
Vego-Stroganoff med jasminris
Huvudrätt
Antal personer: 6
Ingredienser
Instruktioner
6 portioner Kung Markatta jasminris
200 g Kung Markatta sojagrytbitar torkade – alternativt halloumi
2 burkar à 400 g Kung Markatta krossade tomater
1 Kung Markatta umami buljongtärning
1-2 dl grädde
2 gula lökar, finhackade
2 vitlöksklyftor, finhackade
3 msk Kung Markatta olivolja
4 msk Kung Markatta tomatpuré
1 tsk salt & svartpeppar
1 tsk honung
2 krm chiliflakes
3 dl vatten
300 g haricots verts, halvtinade
Flingsalt
DEKORATION
Persiljeblad
Koka jasminris enligt anvisningarna på paketet.
Sjud sojagrytbitarna med vatten och buljongtärning i en kastrull i ca 20 minuter.
Finhacka lök och vitlök och fräs i 5 minuter i oljad stekpanna med hög kant.
Tillsätt tomatpuré, salt, svartpeppar, honung och chiliflakes och fräs ihop snabbt.
Lägg i krossade tomater, vatten och smulad buljongtärning och låt puttra ihop i 15 minuter.
Häll av och krama ur vattnet ur sojagrytbitarna.
Fräs bitarna i olivolja i en het panna tills de fått lite färg och lägg i tomatgrytan.
Tillsätt grädden och låt puttra på låg värme i 5 minuter, smaka av.
Fräs haricots verts i olja, lägg i en skål och strö över flingsalt.
SERVERING
Servera den mustiga stroganoffen tillsammans med varma haricotsverts, persiljeblad och nykokt jasminris.
Ingredienser
6 portioner Kung Markatta jasminris
200 g Kung Markatta sojagrytbitar torkade – alternativt halloumi
2 burkar à 400 g Kung Markatta krossade tomater
1 Kung Markatta umami buljongtärning
1-2 dl grädde
2 gula lökar, finhackade
2 vitlöksklyftor, finhackade
3 msk Kung Markatta olivolja
4 msk Kung Markatta tomatpuré
1 tsk salt & svartpeppar
1 tsk honung
2 krm chiliflakes
3 dl vatten
300 g haricots verts, halvtinade
Flingsalt
DEKORATION
Persiljeblad
Instruktioner
Koka jasminris enligt anvisningarna på paketet.
Sjud sojagrytbitarna med vatten och buljongtärning i en kastrull i ca 20 minuter.
Finhacka lök och vitlök och fräs i 5 minuter i oljad stekpanna med hög kant.
Tillsätt tomatpuré, salt, svartpeppar, honung och chiliflakes och fräs ihop snabbt.
Lägg i krossade tomater, vatten och smulad buljongtärning och låt puttra ihop i 15 minuter.
Häll av och krama ur vattnet ur sojagrytbitarna.
Fräs bitarna i olivolja i en het panna tills de fått lite färg och lägg i tomatgrytan.
Tillsätt grädden och låt puttra på låg värme i 5 minuter, smaka av.
Fräs haricots verts i olja, lägg i en skål och strö över flingsalt.
SERVERING
Servera den mustiga stroganoffen tillsammans med varma haricotsverts, persiljeblad och nykokt jasminris.
Relaterade produkter
Tomatpuré
200 g
Umamibuljong
6 st
Krossade tomater
400 g
Jasminris fullkorn
500 g
Sojagrytbitar
150 g
Liknande recept
Curry & mangotacos med tofu
Den bästa vegetariska burgaren
Blomkålskotletter med jordgubbstabbouleh
Vegogrillbricka
Visa fler recept
Vad letar du efter?
Produkter (
)
Recept (
)
Innehåll (
)
Kategorier
ePrivacy and GPDR Cookie Consent by
Cookie Consent