Stekta fullkornsnudlar med grönsaker och knaperstekt tofu

Huvudrätt
30 min
Antal personer: 4
En smakrik och härlig nudelrätt med fräscha grönsaker och knaperstekt tofu. Perfekt middag mitt i veckan som smakar lika bra i lunchlådan dagen efter.
Receptkreatör:

Ingredienser

Ett pkt Kung Markatta Fullkornsnudlar (250 g)
Ett pkt  Kung Markatta Tofu naturell (270 g)
1 msk Kung Markatta Neutral olja

Dressing

½ dl Kung Markatta Sweet Chilisås
2 msk Kung Markatta Äkta japansk soja
½ tsk Kung Markatta Sesamolja
1 vitlöksklyfta, pressad
2-3 tsk Kung Markatta Pressad ingefära
½ röd spansk peppar, finhackad
2 tsk honung
Salt, svartpeppar
1 msk Kung Markatta Neutral olja
250 g broccoli (buketter och stam)
65 g spenat
2 morötter (strimlade)

Till servering

Kung Markatta Sesamfrön
Lime

Instruktioner

Koka nudlarna i lättsaltat vatten i ca 2-3 minuter. Skölj av med kallt vatten i ett durkslag och låt rinna av.
Torka av tofun och skär den i kuber.
Hetta upp olja i stekpanna och stek tofun ganska hårt. Tillsätt ca 2 msk av dressingen till tofun i pannan och stek ytterligare några minuter.
Lägg sedan tofun på ett fat vid sidan av.
Ta lite ny olja i stekpannan och stek på grönsakerna några minuter. Tillsätt nudlarna och låt dem steka med en stund. Rör i resten av dressingen och toppa med tofun.
Servera direkt tillsammans med sesamfrön och limeklyftor.

Liknande recept