Stekta nudlar med svartpepparsås

Huvudrätt
30 min
Antal personer: 4
Snabbt, hett och vansinnigt gott. Den här enkla vardagsrätten kommer garanterat att bli en favorit! 
Receptkreatör:

Ingredienser

1 pkt Kung Markatta Äggnudlar (250 g)
1 pkt Kung Markatta Naturell Tofu (270 g)
3 msk Kung Markatta Neutral Kokosolja
½ dl Kung Markatta Sesamfrön
1 pkt färsk babyspenat (70 g)
2 dl tunt skivad rödkål

Sås

2 tsk nymalen svartpeppar
1 dl Kung Markatta Äkta Japansk soja
3 msk mirin (sött risvin)
1 msk honung
3 msk Kung Markatta Pressad Ingefära
3 vitlöksklyftor, skalade
2 msk maizena + 1 dl vatten som du vispar ihop i en liten skål

Instruktioner

Pressa vätska ur tofun genom att lägga den mellan två bitar hushållspapper. Lägg en tallrik ovanpå tofun med en konservburk på. Låt stå i 15 minuter. 
Koka nudlarna i lättsaltat vatten i 1 ½ minut (de ska inte vara genomkokta). Spola av dem i kallt vatten i ett durkslag och låt dem rinna av medan du göra resten. Gör såsen genom att mixa ihop samtliga ingredienser i en blender eller med en stavmixer. Smaka av. 
Torka av tofun och skär den i mindre kuber. Torka av bitarna med hushållspapper.
Värm 1 msk kokosolja i en stor stekpanna.
När olja är varm stek tofun gyllengul på samtliga sidor. Häll i en skvätt vatten, en skvätt sås och ½ msk kokosolja.
Stek ihop allt så att bitarna får en glaze. Häll över i en skål.
Skölj av stekpannan och värm upp 1 ½ msk kokosolja. Stek nudlarna tillsammans med såsen tills nudlarna är mjuka och täckta med sås. Om såsen blir för tjock späd ut den med lite vatten.
Tillsätt tofun och stek tills allt är varmt. Ta av från värmen och rör ner grönsakerna.
Fördela i fyra skålar, strö över sesamfrön och servera!

Liknande recept