Tandoori-marinerade tofuspett med mintraita, naanbröd och spenatsallad

Huvudrätt
>60 min
Antal personer:
Kryddiga grillspett med fräsch mintraita.

Ingredienser

Tofuspett

2 paket (à 270 g) Kung Markatta Tofu naturell

Tandoori-marinad

1 msk korianderfrön
8 svartpepparkorn
½ torkad chipotle-chilifrukt
1 tsk kanel
1 tsk kummin
1 tsk kardemummafrön
1 tsk gurkmeja
2 msk Kung Markatta Tomatpuré
200ml Kung Markatta Kokosgrädde
1 tsk salt
1 msk Kung Markatta Pressad lime

Gurk- och mintraita

400 g gurka
Ett knippe marockansk mynta
1 msk citronjuice
1 kryddmått kummin
1 kryddmått mortlade korianderfrön
4 msk Kung Markatta Kokosgrädde
2 dl havre-creme fraiche

Spenatsallad med granatäpple

200 g spenat
1 granatäpple
Kung Markatta Olivolja
Kung Markatta Äppelcidervinäger

Instruktioner

Tofuspett

Torrosta alla kryddorna i en stekpanna i ett par minuter.
Mixa sedan kryddorna i en mixer.
Tillsätt pressad lime, kokosgrädde, tomatpuré och salt i mixern och rör om för att få en färdig marinad.
Skär tofun i stora kuber. Lägg tofu-kuberna på ett fat och häll över marinaden.
Låt tofun ligga och dra åt sig av marinadens alla härliga kryddor.
Ju längre tofun får marineras desto godare blir den!
Trä tofun på spett och grilla tills de får en gyllenbrun färg.

Gurk- och mintraita

Skär gurkan i tärningar och finhacka myntan.
Blanda samman alla ingredienser och smaka av med citronsaft och salt.

Liknande recept