Produkter
Recept
PRODUKTER
Hela vårt sortiment
Tofu
Drycker
Kokos
Olja & Vinäger
Nötsmör & Pålägg
Te
Konserver & Inläggningar
Bönor, Frön & Linser
Torkad Frukt, Bär & Nötter
Ris, Gryn & Pasta
Smaksättning, Såser & Sötning
Bröd
Snacks
RECEPT
Alla recept
Frukost & Mellanmål
Lunch & Middag
Dessert & Sötsaker
HÅLLBARHET
Hållbar mat
Ansvarsfulla inköp
Kung Markatta & Bower
OM OSS
Om Kung Markatta
Genvägen till en god handling
Våra märkningar
Cookies & GDPR
Foodservice
KONTAKT
Frågor & svar
Kontakta oss
Tandoori-marinerade tofuspett med mintraita, naanbröd och spenatsallad
Huvudrätt
>60 min
Antal personer:
Kryddiga grillspett med fräsch mintraita.
Ingredienser
Instruktioner
Tofuspett
2 paket (à 270 g) Kung Markatta Tofu naturell
Tandoori-marinad
1 msk korianderfrön
8 svartpepparkorn
½ torkad chipotle-chilifrukt
1 tsk kanel
1 tsk kummin
1 tsk kardemummafrön
1 tsk gurkmeja
2 msk Kung Markatta Tomatpuré
200ml Kung Markatta Kokosgrädde
1 tsk salt
1 msk Kung Markatta Pressad lime
Gurk- och mintraita
400 g gurka
Ett knippe marockansk mynta
1 msk citronjuice
1 kryddmått kummin
1 kryddmått mortlade korianderfrön
4 msk Kung Markatta Kokosgrädde
2 dl havre-creme fraiche
Spenatsallad med granatäpple
200 g spenat
1 granatäpple
Kung Markatta Olivolja
Kung Markatta Äppelcidervinäger
Tofuspett
Torrosta alla kryddorna i en stekpanna i ett par minuter.
Mixa sedan kryddorna i en mixer.
Tillsätt pressad lime, kokosgrädde, tomatpuré och salt i mixern och rör om för att få en färdig marinad.
Skär tofun i stora kuber. Lägg tofu-kuberna på ett fat och häll över marinaden.
Låt tofun ligga och dra åt sig av marinadens alla härliga kryddor.
Ju längre tofun får marineras desto godare blir den!
Trä tofun på spett och grilla tills de får en gyllenbrun färg.
Gurk- och mintraita
Skär gurkan i tärningar och finhacka myntan.
Blanda samman alla ingredienser och smaka av med citronsaft och salt.
Ingredienser
Tofuspett
2 paket (à 270 g) Kung Markatta Tofu naturell
Tandoori-marinad
1 msk korianderfrön
8 svartpepparkorn
½ torkad chipotle-chilifrukt
1 tsk kanel
1 tsk kummin
1 tsk kardemummafrön
1 tsk gurkmeja
2 msk Kung Markatta Tomatpuré
200ml Kung Markatta Kokosgrädde
1 tsk salt
1 msk Kung Markatta Pressad lime
Gurk- och mintraita
400 g gurka
Ett knippe marockansk mynta
1 msk citronjuice
1 kryddmått kummin
1 kryddmått mortlade korianderfrön
4 msk Kung Markatta Kokosgrädde
2 dl havre-creme fraiche
Spenatsallad med granatäpple
200 g spenat
1 granatäpple
Kung Markatta Olivolja
Kung Markatta Äppelcidervinäger
Instruktioner
Tofuspett
Torrosta alla kryddorna i en stekpanna i ett par minuter.
Mixa sedan kryddorna i en mixer.
Tillsätt pressad lime, kokosgrädde, tomatpuré och salt i mixern och rör om för att få en färdig marinad.
Skär tofun i stora kuber. Lägg tofu-kuberna på ett fat och häll över marinaden.
Låt tofun ligga och dra åt sig av marinadens alla härliga kryddor.
Ju längre tofun får marineras desto godare blir den!
Trä tofun på spett och grilla tills de får en gyllenbrun färg.
Gurk- och mintraita
Skär gurkan i tärningar och finhacka myntan.
Blanda samman alla ingredienser och smaka av med citronsaft och salt.
Liknande recept
Stekta fullkornsnudlar med grönsaker och knaperstekt tofu
Stekta nudlar med svartpepparsås
Vårig risotto med sparris, svamp och pecorino
Påskpaj med chevre och rödbetor
Visa fler recept
Vad letar du efter?
Produkter (
)
Recept (
)
Innehåll (
)
Kategorier
ePrivacy and GPDR Cookie Consent by
Cookie Consent