Underbara minipajer med fyllning av spenat, kalamataoliver, tomat, rödlök, basilika och smakrik ost. Degen som är gjord av mandelmjöl och dinkelmjöl, är lite knaprigare, lite smakrikare och betydligt hälsosammare än många andra pajdegar.
Pajdeg
2 ½ dl Kung Markatta Mandelmjöl
2 ½ dl dinkelmjöl
½ dl Kung Markatta linfrö
1 msk fiberhusk
50 g smör
1 ekologiskt ägg
Fyllning
70 g färsk spenat, sköljd
Ca 25 st Kung Markatta Kalamataoliver
Ca 15 st körsbärstomater, delade
Ca 10 st soltorkade tomater, strimlade
½ rödlök, strimlad
1 tsk torkad basilika
3 ekologiska ägg
2 dl mjölk
2 dl riven lagrad ost
Svartpeppar
Färsk basilika (till servering)
Pajdeg
Kör alla ingredienser till degen i en matberedare/mixer, låt sedan degen vila i kylskåp minst 30 minuter.
Tryck ut degen i små pajformar (alt en större) och förgrädda i ugn på 200 grader, ca 7-10 minuter.
Fyllning
Fyll de förgräddade pajskalen med spenat, oliver, körsbärstomater, lättorkade tomater, rödlök och basilika.
Vispa ihop äggstanningen med ägg, mjölk, ost och svartpeppar och häll den över pajerna.
Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.
Toppa pajerna med färsk basilika vid servering.
Ingredienser
Pajdeg
2 ½ dl Kung Markatta Mandelmjöl
2 ½ dl dinkelmjöl
½ dl Kung Markatta linfrö
1 msk fiberhusk
50 g smör
1 ekologiskt ägg
Fyllning
70 g färsk spenat, sköljd
Ca 25 st Kung Markatta Kalamataoliver
Ca 15 st körsbärstomater, delade
Ca 10 st soltorkade tomater, strimlade
½ rödlök, strimlad
1 tsk torkad basilika
3 ekologiska ägg
2 dl mjölk
2 dl riven lagrad ost
Svartpeppar
Färsk basilika (till servering)
Instruktioner
Pajdeg
Kör alla ingredienser till degen i en matberedare/mixer, låt sedan degen vila i kylskåp minst 30 minuter.
Tryck ut degen i små pajformar (alt en större) och förgrädda i ugn på 200 grader, ca 7-10 minuter.
Fyllning
Fyll de förgräddade pajskalen med spenat, oliver, körsbärstomater, lättorkade tomater, rödlök och basilika.
Vispa ihop äggstanningen med ägg, mjölk, ost och svartpeppar och häll den över pajerna.