Produkter
Recept
PRODUKTER
Hela vårt sortiment
Tofu
Drycker
Kokos
Olja & Vinäger
Nötsmör & Pålägg
Te
Konserver & Inläggningar
Bönor, Frön & Linser
Torkad Frukt, Bär & Nötter
Ris, Gryn & Pasta
Smaksättning, Såser & Sötning
Bröd
Snacks
RECEPT
Alla recept
Frukost & Mellanmål
Lunch & Middag
Dessert & Sötsaker
HÅLLBARHET
Hållbar mat
Ansvarsfulla inköp
Kung Markatta & Bower
OM OSS
Om Kung Markatta
Genvägen till en god handling
Våra märkningar
Cookies & GDPR
Foodservice
KONTAKT
Frågor & svar
Kontakta oss
Rödbets- och grönkålspaj
Huvudrätt
>60 min
Antal personer: 8
En underbar glutenfri festpaj med sötma från rödbetor och honung och knaprighet från valnötter som passar alla bjudningar och högtider.
Ingredienser
Instruktioner
Pajskal
2,5 dl havregryn
1 dl rismjöl
1 dl Kung Markatta mandelmjöl
2 msk potatismjöl
110 g kallt smör eller kokosolja
½ tsk salt
Fyllning
1 lök
1 vitlöksklyfta
2 msk Kung Markatta kokosolja
2 stjälkar grönkål
3 rödbetor
4 ägg
1 tsk färsk timjan, hackad
1,5 dl havremjölk
1/2 tsk havssalt & peppar
100 g getost
10 Kung Markatta valnötter
honung
Pajskal
Häll havregryn och mjölerna i en matbredare och mixa slätt.
Skär smöret i kuber, lägg i matberedaren tillsammans med saltet och pulsa tills det får småsmulig konsistens.
Häll i 1 matsked iskallt vatten och pulsa tills pajdegen börjar hänga ihop.
Häll i lite mer vatten ifall det behövs.
Rulla ihop degen till en boll och lägg den i en plastpåse i kylskåpet i 30 minuter.
Sätt ugnen på 180°C.
Förbered fyllningen under tiden
Sätt en traktörpanna på låg/medelvärme på spisen.
Hacka lök och vitlök.
Häll i hälften av oljan och hälften av lökhacket i pannan och låt steka någon minut.
Hacka grönkålen, lägg i pannan och låt steka ett par minuter tills den mjuknat.
För över till en skål och häll i resterande olja i pannan tillsammans med resten av lökhacket och timjan.
Skala och riv rödbetorna grovt och häll ner i pannan tillsammans med vinägern.
Låt steka på låg värme ett par minuter, när rödbetorna vätskat av sig är de klara.
Kavla ut pajdegen halvtjockt och förflytta till en pajform.
Använd sedan handflatorna för att platta ut det sista och låta den gå upp på kanterna.
Förbaka i ugnen 7-8 minuter så skalet får lite yta.
Vispa under tiden ihop ägg, havremjölk, salt och peppar i en skål och vänd ner grönkålen.
Fördela rödbetsblandningen jämnt i pajskalet.
Häll över äggblandningen och bryt ner osten i jämnstora bitar.
Hacka valnötterna och strö över.
Sänk värmen till 170 grader och baka pajen i ugnen i 25-30 minuter.
Ringla lite honung över den färdigbakade pajen.
Ingredienser
Pajskal
2,5 dl havregryn
1 dl rismjöl
1 dl Kung Markatta mandelmjöl
2 msk potatismjöl
110 g kallt smör eller kokosolja
½ tsk salt
Fyllning
1 lök
1 vitlöksklyfta
2 msk Kung Markatta kokosolja
2 stjälkar grönkål
3 rödbetor
4 ägg
1 tsk färsk timjan, hackad
1,5 dl havremjölk
1/2 tsk havssalt & peppar
100 g getost
10 Kung Markatta valnötter
honung
Instruktioner
Pajskal
Häll havregryn och mjölerna i en matbredare och mixa slätt.
Skär smöret i kuber, lägg i matberedaren tillsammans med saltet och pulsa tills det får småsmulig konsistens.
Häll i 1 matsked iskallt vatten och pulsa tills pajdegen börjar hänga ihop.
Häll i lite mer vatten ifall det behövs.
Rulla ihop degen till en boll och lägg den i en plastpåse i kylskåpet i 30 minuter.
Sätt ugnen på 180°C.
Förbered fyllningen under tiden
Sätt en traktörpanna på låg/medelvärme på spisen.
Hacka lök och vitlök.
Häll i hälften av oljan och hälften av lökhacket i pannan och låt steka någon minut.
Hacka grönkålen, lägg i pannan och låt steka ett par minuter tills den mjuknat.
För över till en skål och häll i resterande olja i pannan tillsammans med resten av lökhacket och timjan.
Skala och riv rödbetorna grovt och häll ner i pannan tillsammans med vinägern.
Låt steka på låg värme ett par minuter, när rödbetorna vätskat av sig är de klara.
Kavla ut pajdegen halvtjockt och förflytta till en pajform.
Använd sedan handflatorna för att platta ut det sista och låta den gå upp på kanterna.
Förbaka i ugnen 7-8 minuter så skalet får lite yta.
Vispa under tiden ihop ägg, havremjölk, salt och peppar i en skål och vänd ner grönkålen.
Fördela rödbetsblandningen jämnt i pajskalet.
Häll över äggblandningen och bryt ner osten i jämnstora bitar.
Hacka valnötterna och strö över.
Sänk värmen till 170 grader och baka pajen i ugnen i 25-30 minuter.
Ringla lite honung över den färdigbakade pajen.
Relaterade produkter
Valnötter
100 g
Lönnsirap
189 ml
Liknande recept
Grillade flatbread med pebresås
Grönkålspizza med oliver, brysselkål och rödbeta
Picknickpajer med medelhavstouch
Skördepaj
Visa fler recept
Vad letar du efter?
Produkter (
)
Recept (
)
Innehåll (
)
Kategorier
ePrivacy and GPDR Cookie Consent by
Cookie Consent