Skördepaj

Huvudrätt
>60 min
Antal personer: 4
En färggrann och härlig skördepaj passar fint att göra i augusti månad då det finns så många färska grönsaker och örter att få tag på. Odlar man själv väljer man självklart bland det utbudet men annars går det lika bra att botanisera i butikerna och plocka ihop sina favoriter till pajen där.

Ingredienser

Pajdeg

2 ½ dl Kung Markatta Mandelmjöl
2 ½ dl dinkelmjöl
½ dl Kung Markatta Linfrö
1 msk fiberhusk
50 g smör
1 ekologiskt ägg

Fyllning

2 msk Kung Markatta Rapsolja
1 zuccini (ca 300 g), skivad
4-5 färska champinjoner, skivade
1 färsk rödlök, skivad
2-3 färska knipplökar, delade
Salt, svartpeppar
Ca 10 st plommon/körsbärstomater, delade
En näve färska örter, gärna timjan, oregano och rosmarin, hackade
100 g fetaost, tärnad
½ burk Kung Markatta Kalamataoliver
2 ekologiska ägg
2 dl mjölk/havredryck/soyadryck
2 dl lagrad ost, riven
Kung Markatta Örtsalt
Färska örter, finhackade

Instruktioner

Pajdeg

Kör alla ingredienser till degen i en matberedare.
Låt degen vila i kylskåp ca 20-30 minuter.
Tryck ut degen i en pajform och förgrädda på 200 grader i ca 10 minuter. 

Fyllning

Hetta upp rapsolja i en stekpanna och fräs zuccini, champinjoner, rödlök och knipplök.
Smaksätt med salt och peppar och lägg i det förgräddade pajskalet.
Lägg på tomaterna, färska örter, fetaost och oliver.
Vispa lätt ihop äggstanningen och smaksätt den med örtsalt samt finhackade färska örter och häll över pajen.
Grädda pajen mitt i ugnen i ca 25-30 minuter.

Liknande recept