Denna paj kommer att göra succé på påskbordet! Kombinationen av rödbetor, honung och chèvre är så god och passar många smaklökar. De rostade solrosfröna är pricken över i:et, glöm inte dem!
Pajdeg
125 gram smör
2 dl Vetemjöl
1 krm salt
Fyllning
500 gram förkokta rödbetor utan skal
2 msk Kung Markattas Olivolja Extra Virgin
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
200 gram chèvre
2 dl crème fraiche
3 ägg
1,5 tsk honung
Svartpeppar
Salt
Topping
Kung Markattas solrosfrön
Skär smöret i kuber.
Lägg i smör, mjöl och salt i en skål.
Smula ihop allt med händerna och nyp till en mjuk deg.
Plasta in och låt degen vila en halvtimme i kylen.
Sätt ugnen på 225 grader.
Ta fram degen och klä en pajform med höga kanter.
Förgrädda sedan i 10 min.
Skala och finhacka en gul lök.
Skala och pressa en vitlök.
Stek vitlök och gul lök i olivolja så att löken blir glansig men inte bränd.
Skär de förkokta rödbetorna i smala klyftor och blanda med löken. Salta och peppra.
Häll blandningen i det förgräddade pajskalet.
Vispa ihop ägg, honung och crème fraiche i en bunke.
Skär bort kanterna på chévren och smula ner den i smeten.
Rör runt så att allt blandas ordentligt.
Bre chévre-blandningen över rödbetorna i formen så att den täcker dem helt.
Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
Ta ut den när den börjar få färg och låt svalna.
Rosta solrosfrön i en torr stekpanna.
Strö sedan de rostade fröna över pajen.
Servera gärna med en god sallad eller bara som den är!
Ingredienser
Pajdeg
125 gram smör
2 dl Vetemjöl
1 krm salt
Fyllning
500 gram förkokta rödbetor utan skal
2 msk Kung Markattas Olivolja Extra Virgin
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
200 gram chèvre
2 dl crème fraiche
3 ägg
1,5 tsk honung
Svartpeppar
Salt
Topping
Kung Markattas solrosfrön
Instruktioner
Skär smöret i kuber.
Lägg i smör, mjöl och salt i en skål.
Smula ihop allt med händerna och nyp till en mjuk deg.
Plasta in och låt degen vila en halvtimme i kylen.
Sätt ugnen på 225 grader.
Ta fram degen och klä en pajform med höga kanter.
Förgrädda sedan i 10 min.
Skala och finhacka en gul lök.
Skala och pressa en vitlök.
Stek vitlök och gul lök i olivolja så att löken blir glansig men inte bränd.
Skär de förkokta rödbetorna i smala klyftor och blanda med löken. Salta och peppra.
Häll blandningen i det förgräddade pajskalet.
Vispa ihop ägg, honung och crème fraiche i en bunke.
Skär bort kanterna på chévren och smula ner den i smeten.
Rör runt så att allt blandas ordentligt.
Bre chévre-blandningen över rödbetorna i formen så att den täcker dem helt.
Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
Ta ut den när den börjar få färg och låt svalna.
Rosta solrosfrön i en torr stekpanna.
Strö sedan de rostade fröna över pajen.
Servera gärna med en god sallad eller bara som den är!