Har du testat den trendiga rödbetslatten? Den är inte bara vegansk och koffeinfri, den är också ovanligt vacker med sin rosa färg. Den är värmande god på morgonen, men passar lika bra till en fika eller ett mellanmål, exempelvis före träningspasset. Ett enkelt sätt att få i sig mer grönsaker på!
Receptkreatör: Kung Markatta
Rödbetslatte
1 dl Kung Markatta Rödbetsjuice
2 dl plantbaserad mjölk, gärna soja- eller havremjölk som går att skumma
Ca 0,5 tsk kanel
Rödbetsjuice
Häll upp rödbetsjuicen i ett värmetåligt glas eller en kopp.
Dofta över lite kanel, tillsätt mer krydda på slutet om du vill ha en kryddigare smak.
Värm mjölkdrycken så att den börjar ryka och vispa upp ett fint skum med handvisp, alternativt använd en mjölkskummare.
Häll mjölkdrycken över rödbetsjuicen.
Rör försiktigt om och smaksätt eventuellt med mer kanel.
Tips
Rödbetor innehåller naturlig sötma. Men tillsätt några droppar agavesirap om du vill ha en sötare smak.
Ingredienser
Rödbetslatte
1 dl Kung Markatta Rödbetsjuice
2 dl plantbaserad mjölk, gärna soja- eller havremjölk som går att skumma
Ca 0,5 tsk kanel
Instruktioner
Rödbetsjuice
Häll upp rödbetsjuicen i ett värmetåligt glas eller en kopp.
Dofta över lite kanel, tillsätt mer krydda på slutet om du vill ha en kryddigare smak.
Värm mjölkdrycken så att den börjar ryka och vispa upp ett fint skum med handvisp, alternativt använd en mjölkskummare.
Häll mjölkdrycken över rödbetsjuicen.
Rör försiktigt om och smaksätt eventuellt med mer kanel.
Tips
Rödbetor innehåller naturlig sötma. Men tillsätt några droppar agavesirap om du vill ha en sötare smak.