Fyll ryggsäcken med ett gäng wraps och ge er ut på en rustik skogsutflykt! Denna rubinröda variant med rödbetshummus och en kryddig quinoa är både söt och syrlig och omåttligt populär både bland stora som små!
Kryddig quinoa
Tid 20 minuter
1 ½ dl Kung Markattas Vit Quinoa
1 burk Kung Markattas Svarta Bönor, avsköljda
½ dl Kung Markattas Russin
1 dl Kung Markattas Sötmandlar
1 msk färskpressad citronjuice
1 msk Kung Markattas Olivolja
1 tsk Kung Markattas Lönnsirap
1 dl slätbladig persilja, finhackad
½ tsk spiskummin
½ tsk torkad timjan
½ tsk salt
smaka av med cayennepeppar
Rödbetshummus
Tid ca 1 timme
4 medelstora rödbetor (ca 450 g)
2 msk Kung Markattas Tahini utan salt
2 msk Citronjuice
1 msk Kung Markattas Olivolja
1 msk kallt vatten
flingsalt och nymalen svartpeppar
Till wrapsen
ett paket babyspenat
två stora morötter, skalad och hyvlade i tunna strimlor
8 tortillabröd, gärna fullkorn
Kryddig quinoa
Värm ugnen till 180° och rosta mandlarna i 11 minuter. Låt svalna och hacka grovt.
Koka quinoan enligt förpackning. Häll över i en stor skål och låt svalna i 5 minuter.
Skaka ihop citronjuice, olja, lönnsirap, spiskummin, timjan, salt och cayennepeppar i en glasburk.
Rör ner dressingen i den varma quinoan och blanda väl. Tillsätt russin, mandlar och persilja och rör ihop.
Rödbetshummus
Koka rödbetorna i vatten tills de blir mjuka.
Skölj av dem i kallt vatten.
Skär av toppen och gnugga därefter av skalet.
Mixa ihop samtliga ingredienser tills röran blir slät.
Tillsätt eventuellt mer vatten och smaka av med salt och peppar.
Wraps
Fördela ett par skedar quinoa på varje tortillabröd.
Toppa med rödbetshummus.
Täck hummusen därefter med morotsstrimlor och spenat och rulla försiktigt ihop dina wraps genom att vika in ovan- och undersidan och rulla ihop.
Rulla in i smörgåspapper och packa ner i väskan.
Ingredienser
Kryddig quinoa
Tid 20 minuter
1 ½ dl Kung Markattas Vit Quinoa
1 burk Kung Markattas Svarta Bönor, avsköljda
½ dl Kung Markattas Russin
1 dl Kung Markattas Sötmandlar
1 msk färskpressad citronjuice
1 msk Kung Markattas Olivolja
1 tsk Kung Markattas Lönnsirap
1 dl slätbladig persilja, finhackad
½ tsk spiskummin
½ tsk torkad timjan
½ tsk salt
smaka av med cayennepeppar
Rödbetshummus
Tid ca 1 timme
4 medelstora rödbetor (ca 450 g)
2 msk Kung Markattas Tahini utan salt
2 msk Citronjuice
1 msk Kung Markattas Olivolja
1 msk kallt vatten
flingsalt och nymalen svartpeppar
Till wrapsen
ett paket babyspenat
två stora morötter, skalad och hyvlade i tunna strimlor
8 tortillabröd, gärna fullkorn
Instruktioner
Kryddig quinoa
Värm ugnen till 180° och rosta mandlarna i 11 minuter. Låt svalna och hacka grovt.
Koka quinoan enligt förpackning. Häll över i en stor skål och låt svalna i 5 minuter.
Skaka ihop citronjuice, olja, lönnsirap, spiskummin, timjan, salt och cayennepeppar i en glasburk.
Rör ner dressingen i den varma quinoan och blanda väl. Tillsätt russin, mandlar och persilja och rör ihop.
Rödbetshummus
Koka rödbetorna i vatten tills de blir mjuka.
Skölj av dem i kallt vatten.
Skär av toppen och gnugga därefter av skalet.
Mixa ihop samtliga ingredienser tills röran blir slät.
Tillsätt eventuellt mer vatten och smaka av med salt och peppar.
Wraps
Fördela ett par skedar quinoa på varje tortillabröd.
Toppa med rödbetshummus.
Täck hummusen därefter med morotsstrimlor och spenat och rulla försiktigt ihop dina wraps genom att vika in ovan- och undersidan och rulla ihop.