Produkter
Recept
PRODUKTER
Hela vårt sortiment
Tofu
Drycker
Kokos
Olja & Vinäger
Nötsmör & Pålägg
Te
Konserver & Inläggningar
Bönor, Frön & Linser
Torkad Frukt, Bär & Nötter
Ris, Gryn & Pasta
Smaksättning, Såser & Sötning
Bröd
Snacks
RECEPT
Alla recept
Frukost & Mellanmål
Lunch & Middag
Dessert & Sötsaker
HÅLLBARHET
Hållbar mat
Ansvarsfulla inköp
Kung Markatta & Bower
OM OSS
Om Kung Markatta
Genvägen till en god handling
Våra märkningar
Cookies & GDPR
Foodservice
KONTAKT
Frågor & svar
Kontakta oss
Grillad smörgås med grönkålspesto
Frukost & Mellanmål
15 min
Antal personer:
Pesto på säsongens grönkål och rostade mandlar.
Ingredienser
Instruktioner
Grönkålspesto
1 dl Kung Markattas Sötmandlar
8 dl färsk grönkål, avsköljd och mittvenen borttagen
1 1/2 dl gräslök, grovt hackad
1 1/2 dl Kung Markattas Olivolja
1 dl riven parmesan
1 msk vatten
nymalen svartpeppar och flingsalt
Grillad macka
2 skivor surdegsbröd
en stor klick grönkålspesto
några skivor ost
en vitlöksklyfta
lite Kung Markattas Olivolja
Grönkålspesto
Rosta mandlarna i ugnen på 180° i ca 10 minuter. Låt svalna.
Pulsa dem i en matberedare tillsammans med de övriga ingredienserna och mixa ihop allt tills du får en len massa.
Tillsätt eventuellt mer vatten och smaka av med salt och peppar.
Grillad macka
Bre ett tjockt lager pesto på ena brödskivan.
Täck med ett par skivor ost och lägg på den andra brödskivan.
Gnid in de bägge utsidorna med vitlöksklyftan.
Värm lite olivolja i en stekpanna.
Stek smörgåsen på bägge sidor tills de har fått fin färg och osten har smält.
Servera omgående.
Tips
Peston kan förvaras i kylen i upp till fem dagar.
Ingredienser
Grönkålspesto
1 dl Kung Markattas Sötmandlar
8 dl färsk grönkål, avsköljd och mittvenen borttagen
1 1/2 dl gräslök, grovt hackad
1 1/2 dl Kung Markattas Olivolja
1 dl riven parmesan
1 msk vatten
nymalen svartpeppar och flingsalt
Grillad macka
2 skivor surdegsbröd
en stor klick grönkålspesto
några skivor ost
en vitlöksklyfta
lite Kung Markattas Olivolja
Instruktioner
Grönkålspesto
Rosta mandlarna i ugnen på 180° i ca 10 minuter. Låt svalna.
Pulsa dem i en matberedare tillsammans med de övriga ingredienserna och mixa ihop allt tills du får en len massa.
Tillsätt eventuellt mer vatten och smaka av med salt och peppar.
Grillad macka
Bre ett tjockt lager pesto på ena brödskivan.
Täck med ett par skivor ost och lägg på den andra brödskivan.
Gnid in de bägge utsidorna med vitlöksklyftan.
Värm lite olivolja i en stekpanna.
Stek smörgåsen på bägge sidor tills de har fått fin färg och osten har smält.
Servera omgående.
Tips
Peston kan förvaras i kylen i upp till fem dagar.
Liknande recept
Sötpotatishummus
Wraps med rödbetshummus och kryddig quinoa
Wraps med belugagroddar och bönröra
Sotad sallad med ingefärsmajonnäs och dijongranola
Visa fler recept
Vad letar du efter?
Produkter (
)
Recept (
)
Innehåll (
)
Kategorier
ePrivacy and GPDR Cookie Consent by
Cookie Consent