Grillad smörgås med grönkålspesto

Frukost & Mellanmål
15 min
Antal personer:
Pesto på säsongens grönkål och rostade mandlar.

Ingredienser

Grönkålspesto

1 dl Kung Markattas Sötmandlar
8 dl färsk grönkål, avsköljd och mittvenen borttagen
1 1/2 dl gräslök, grovt hackad
1 1/2 dl Kung Markattas Olivolja
1 dl riven parmesan
1 msk vatten
nymalen svartpeppar och flingsalt

Grillad macka

2 skivor surdegsbröd
en stor klick grönkålspesto
några skivor ost
en vitlöksklyfta
lite Kung Markattas Olivolja

Instruktioner

Grönkålspesto

Rosta mandlarna i ugnen på 180° i ca 10 minuter. Låt svalna.
Pulsa dem i en matberedare tillsammans med de övriga ingredienserna och mixa ihop allt tills du får en len massa.
Tillsätt eventuellt mer vatten och smaka av med salt och peppar.

Grillad macka

Bre ett tjockt lager pesto på ena brödskivan.
Täck med ett par skivor ost och lägg på den andra brödskivan.
Gnid in de bägge utsidorna med vitlöksklyftan.
Värm lite olivolja i en stekpanna.
Stek smörgåsen på bägge sidor tills de har fått fin färg och osten har smält.
Servera omgående.

Tips

Peston kan förvaras i kylen i upp till fem dagar.

Liknande recept