En bättre start på dagen kan man inte få! Den här smoothiebowlen är både krämig och frisk och dessutom sprängfylld med vitaminer och mineraler. Tillsammans med knaprig granola blir du laddad med en massa energi för höstens alla aktiviteter. Smoothien passar både mjölk-, nöt- och glutenintolerenta.
Receptkreatör: Ann-Louise Hulter
Smoothiebowl
2 msk Kung Markatta Solrosfrön
1 väl mogen banan
1 kiwi
en stor näve färsk grönkål eller spenat
¼ avokado
2 dl kokosvatten
1 tsk Kung Markatta Chiafrön
2 tsk Kung Markatta Lönnsirap
1/8 tsk Kung Markatta Vaniljpulver
Topping
Granola, färska bär
Smoothiebowl
Blötlägg solrosfröna i kallt vatten 3-8 timmar.
Häll av vattnet och skölj av dem i ett durkslag.
Mixa tillsammans med övriga ingredienser i en blender tills du får en len och jämn smoothie.
Häll över i en eller två skålar och toppa med Kung Markatta Granola och möjligen lite färsk frukt eller bär.
Servera omgående.
Tips
Förbered kvällen innan genom att lägga fröna i blöt och mixa sen ihop på en minut morgonen efter!
Ingredienser
Smoothiebowl
2 msk Kung Markatta Solrosfrön
1 väl mogen banan
1 kiwi
en stor näve färsk grönkål eller spenat
¼ avokado
2 dl kokosvatten
1 tsk Kung Markatta Chiafrön
2 tsk Kung Markatta Lönnsirap
1/8 tsk Kung Markatta Vaniljpulver
Topping
Granola, färska bär
Instruktioner
Smoothiebowl
Blötlägg solrosfröna i kallt vatten 3-8 timmar.
Häll av vattnet och skölj av dem i ett durkslag.
Mixa tillsammans med övriga ingredienser i en blender tills du får en len och jämn smoothie.
Häll över i en eller två skålar och toppa med Kung Markatta Granola och möjligen lite färsk frukt eller bär.
Servera omgående.
Tips
Förbered kvällen innan genom att lägga fröna i blöt och mixa sen ihop på en minut morgonen efter!