En lyxig vegansk milkshake som får en extra smakkick från tahini, lika perfekt som en god frukost, mellanmål eller söt avslutning på kvällen. För att skapa en extra efterrättskänsla kan du maxa toppingen!
Receptkreatör: Kung Markatta - Recept skapade och testade av oss på Kung Markatta.
1 liten skivad fryst banan
2 msk Kung Markatta Kakao
1 msk Kung Markatta Lönnsirap (kan såklart uteslutas)
1,5 msk Kung Markatta Tahini
2 dl Sojadryck (kyld)
Isbitar
En nypa salt
Häll alla ingredienserna i mixern och kör tills isen är krossad och den har fått en härligt krämig konsistens, ca 20-30 sekunder (tiden beroende på mixereffekt)
Dekorera gärna med lite extra tahini, kakaonibs, hackade nötter, lite kolasås för sötma, vispad sojagrädde eller skummad sojamjölk. Låt fantasin sätta gränserna!
Servera och njut.
Ingredienser
1 liten skivad fryst banan
2 msk Kung Markatta Kakao
1 msk Kung Markatta Lönnsirap (kan såklart uteslutas)
1,5 msk Kung Markatta Tahini
2 dl Sojadryck (kyld)
Isbitar
En nypa salt
Instruktioner
Häll alla ingredienserna i mixern och kör tills isen är krossad och den har fått en härligt krämig konsistens, ca 20-30 sekunder (tiden beroende på mixereffekt)
Dekorera gärna med lite extra tahini, kakaonibs, hackade nötter, lite kolasås för sötma, vispad sojagrädde eller skummad sojamjölk. Låt fantasin sätta gränserna!