Rökig chipotlenötmix med kokoschips

Snacks
30 min
Antal personer:
Ett rökigt och kryddigt snacks - utmärkt som drinktilltugg! Byt gärna ut en del av pumpakärnorna mot sesamfrön. Om du gillar dina nötter riktigt heta så är det bara att öka mängden chipotle.
Receptkreatör:

Ingredienser

2 dl Kung Markattas sötmandlar
2 dl Kung Markattas naturella kokoschips
2 dl cashewnötter
1 dl Kung Markattas pumpafrön
1 msk Kung Markattas Äkta japansk soja
1 msk Kung Markattas lönnsirap
1 msk Kung Markattas extra virgin olivolja
½ tsk liquid smoke
½ tsk finsalt
½ tsk paprikapulver
¼ tsk chipotlepulver

Instruktioner

Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper.
I en stor skål bland ihop nötter, frön och kokosflingor.
I en liten skål blanda ihop de övriga ingredienserna.
Häll över de blöta ingredienserna över de torra. Blanda ihop väl med hjälp av en slickepott så att alla bitar blir väl täckta.
Fördela nötblandningen i ett tunt lager på plåten. Bitarna ska helst inte överlappa varandra.
Rosta i ugnen på 160° i 10 min.
Rör runt och rosta i ytterligare 7-8 minuter eller tills kokosflingorna ha fått en fin färg.
Låt svalna i 10 minuter och servera.

Liknande recept