En svalkande och frisk dryck för sommarens heta dagar! Isteet har en tydlig smak av både ingefära och citron vilket passar fint ihop med färskpressad lime och mynta.
Receptkreatör: Ann-Louise Hulter
1 liter vatten
6 påsar Kung Markattas rooiboste med ingefära & citron
4 msk Kung Markattas kokossocker (justera mängden efter tycke och smak)
limeklyftor
färsk mynta
Koka upp vattnet och häll över i en stor kanna.
Lägg i tepåsarna tillsammans med kokossockret. Låt dra i 5-6 minuter och vispa runt så att sockret löses upp.
Ta ur påsarna och pressa ur vätskan.
Låt teet svalna helt i rumstemperatur. Kyl därefter ner det i kylskåpet i minst 1 timme.
Servera i glas tillsammans med några isbitar, färskpressad lime och myntablad.
Ingredienser
1 liter vatten
6 påsar Kung Markattas rooiboste med ingefära & citron
4 msk Kung Markattas kokossocker (justera mängden efter tycke och smak)
limeklyftor
färsk mynta
Instruktioner
Koka upp vattnet och häll över i en stor kanna.
Lägg i tepåsarna tillsammans med kokossockret. Låt dra i 5-6 minuter och vispa runt så att sockret löses upp.
Ta ur påsarna och pressa ur vätskan.
Låt teet svalna helt i rumstemperatur. Kyl därefter ner det i kylskåpet i minst 1 timme.
Servera i glas tillsammans med några isbitar, färskpressad lime och myntablad.